Hjem » Oslo »  Gullsmed i ny drakt på Paleet

Gullsmed i ny drakt på Paleet

Etter omfattende oppussing i 1,5 år, åpnet Paleet endelig sine eksklusive dører på Karl Johan i Oslo i begynnelsen av september – til glede for deres trofaste og nye kunder. Senteret er nå fullt av lekre butikker, og Gullsmed Heyerdahl er selvfølgelig blant de lekreste og mest eksklusive.

Forretningen er ikke lenger direkte fra gaten, men befinner seg nå inne i selve Paleet med sin flotte fasade mot «torget» inne i 1. etasje.

Heyerdahl inn i senteret

– Når senteret først skulle stenges og rehabiliteres hadde vi valget mellom å beholde forretningen mot gaten eller flytte inn i senteret. Vi valgte det siste både av hensyn til sikkerheten og fordi vi mener at det gir oss bedre kundestrøm og mer helhetlig tilhørighet til Paleet. Folk som tar turen inn i senteret gjør det for å handle i fred og ro, nyte en matbit eller en god kopp kaffe, og få en god handleopplevelse. De haster ikke forbi som menneskene langs fortauene, så dette er bare til det bedre for alle parter, sier Sten Heyerdahl, diplomgemolog, gullsmedmester, diamantekspert og designer – og tidligere daglig leder av Gullsmed Heyerdahl før sønnen Thomas tok over. 
Butikken i Paleet er den av Heyerdahls tre butikker med størst high-end faktor. Her spesialiserer de seg på kvalitetssmykker og eksklusive merkevarer. Er du ute etter noe som garantert ikke naboen har, så legg en tur innom Heyerdahl på Paleet. De er eksperter på diamanter og perlesmykker, de designer smykker på bestilling og bygger etter hvert opp en kolleksjon av egendesignede smykker – «one of a kind» smykker med en individuell. Men de har også sølvsmykker fra både norske og utenlandske designere.

The Gem Wall

Interessen for fargestener er stigende, så nå har Heyerdahl laget et nytt konsept som de kaller «The gem Wall», en egen vegg med 100 forskjellige løse diamanter og fargestener. Her kan publikum se de nummererte stenene, og trykke på et tall på en liten iPod og få opp all informasjon om den bestemte stenen – hvilken sten det faktisk er, vekt, hvor den kommer fra og pris. Dessuten kan de få noen gode historier knyttet til stenens, overtro og ritualer. 
– Ønsker de det, så kan vi designe et spesielt smykke med den stenen de ønsker å kjøpe. I «The Gem Wall» har vi også et eksemplar av alle månestenene eller lykkestenene. Som eksempel er Amethyst februars sten, diamant er aprils sten, mai har Smaragd, juli Rubin og desember Turkis, sier Sten. 
«The Gem Wall» er et smykke i seg selv i Heyerdahls nydelige innredning som er innredet i sort og kobber.

Workshop

Heyerdahl er en av Norges ledene gullsmeder, kjent for å tenke nytt og innovativt. Smykker handler om følelser og er ofte knyttet til de store hendelser i livet. Det er derfor viktig for Heyerdahl at smykkene skal være av en kvalitet som vil kunne glede i generasjoner. Ønsker du noe helt for deg selv, hjelper deres designere deg med å utvikle ditt drømmesmykke enten du vil lage et nytt eller omarbeide et gammelt. 
– En nyhet er at vi nå kan tilby brudepar å lage sine egne gifteringer. Ved å delta på vår workshop vil man i løpet av en helg være med på hele prosessen sammen med våre dyktige gullsmeder. Se våre hjemmesider for mer informasjon og bestilling 
(heyerdahl.no) Velkommen til en vakker verden, avslutter Sten.

Lik IN magasinet på Facebook