Hjem » Trondheim » Klær & mote »  Gullsmed Dahlsveen – en gullsmed med unike tilbud

Gullsmed Dahlsveen – en gullsmed med unike tilbud

Ola Dahlsveen etablerte seg som gullsmed i Trondheim i 1926. Noe senere åpnet han også butikken i Olav Tryggvasonsgate. Forretningen er en av de eldste gullsmedene i byen og har et sjeldent stort og bredt utvalg av diamanter, merkevarer og tradisjonelle gull- og sølvsmykker.

Siden 2007 har butikken vært en del av Mestergull, som er landets ledende gruppering i gullsmedbransjen og som høster anerkjennelse for sine spennende kolleksjoner og deres håndverk av ypperste klasse. Vi tok en prat med daglig leder Jeanette Strømmen om trender og salg i butikken.

– Hva er det som er trenden hos dere, ting som selger mer enn tidligere?
– Høsten er helt klart preget av minimalisme. Små anheng og tynne armbånd i gyldne toner er svært populært, både alene og i kombinasjon med andre smykker i samme stil. «Stacking»-trenden, som går ut på å for eksempel sette sammen flere smale ringer eller anheng på samme kjede, er noe vi ser i motebildet akkurat nå. Ellers er diamanter tingen. Flere har fått øynene opp for den edle stenen og vi opplever stadig større etterspørsel. Diamantsmykker er svært personlige smykker som skal være tilpasset den enkeltes stil. De kommer i alle størrelser, fasonger og kvaliteter. Hos oss har du mulighet til å håndplukke diamanter og fatte disse i de smykkene man ønsker. Dersom man mot formodning ikke skulle finne det designet på ringen, ørepynten eller anhenget man er på jakt etter, kan vi tilby hjelp til å tegne og produsere det perfekte smykket. Vi tør å si at vi er ledende i byen på dette markedet. Dette fordi vi har et bredt utvalg av produkter i butikk, men også fordi vi kan skaffe det aller meste og har mulighet til å lage unike smykker til hver enkelt. Mange tror at en diamant er en diamant og at merkene leverer det som reklamen lover. Men slik er det dessverre ikke, sier Jeanette. Diamantene kommer med et sertifikat som skal borge for kvaliteten på diamanten. Det skal være en tillitserklæring fra brandet til kjøperen om at kvaliteten er ivaretatt og et diamanten ikke er dårligere enn sertifikatet tilsier.
– Noe som er svært viktig for oss er at vi ikke fører diamanter som er sertifisert av EGL (European Gemological Labaratory). Det ble avslørt i en rapport at de overgraderer diamantene ifølge GIA sine standarder. GIA er et av verdens mest anerkjente diamantvurderingsbyråer. Det er viktig at kunden skal vite hva de får hos oss, sier Jeanette.
– Men her i butikken har vi ikke kun fokus på varene våre. Vi fokuserer vel så mye på god kundebehandling og faglig kompetanse. Alle de ansatte må for eksempel gjennom et diamantkurs for å lære seg all nødvendig informasjon om diamanter. Salgskurs har vi også.

Noen av merkene hos Gullsmed Dahlsveen

IN magasinet fikk en god innføring i noen av de forskjellige merkevarene butikken har å by på, og det var ikke lite.
– Danske Ole Lynggaard Copenhagen er et av merkene vi selger mye av. Det har eksistert siden 1963 og er et av de mest luksuriøse merkene på markedet med høy kvalitet og fremragende design. Per i dag er det Ole Lynggaards datter Charlotte Lynggaard som står for mesteparten av designet. Hennes største inspirasjonskilde er naturen, noe som gjenspeiler seg i smykkene hennes. I fjor høst ble vi introdusert for et nytt konsept med navnet «Forest». Dette består av små skatter fra skogen, slik som kongler, eikenøtter og blader, utført i en miks av sølv og gull. Kolleksjonen er i år bygget videre på, og har fått et tilskudd av flere fargede stener, slik som dyp oransje carneol og mørkegrønn serpentin. I tillegg har hun utviklet «Golden Forest», der de smykkene er utført i gull.
Et annet dansk merke er Georg Jensen som er kjent verden over for sin stilrene eleganse. Merket har blitt mer og mer populært også i Norge, og vi opplever økt etterspørsel etter designikoner som for eksempel margerittsmykkene med navnet «Daisy» og druesmykkene med navnet «Moonlight Grape», sistnevnte er også i år kommet i rosègull. Årets store nyheter her er serien «Askill», som er en smykkekolleksjon designet av den prisvinnende designeren Jordan Askill. Han har designet smykker prydet med sommerfugler som på tross av det er tøffere enn mange av de andre kolleksjonene fra merket.
Norske Bjørg er et nordnorsk merke, der kjennetegnet er råhet. Bjørg tilbyr svært originale smykker, men følger likevel motebildet. Dette gjør smykkene svært populære blant moteinteresserte, men også blant kvinner som ønsker designsmykker man sjeldent finner maken til. Stort sett er smykkene utført enten i sølv eller bronse, forgylt med rosègull, gult gull eller sort oksidert.
Et relativt nytt merke vi har tatt inn er Anette Wille, som drives av den danske designeren med samme navn. Dette er smykkene for moderne kvinner som liker smykker med attityde. Designeren tilbyr smykker i både gull, hvitt sølv og sølv belagt med ruthenium, som er et edelmetall i platinafamilien. De forskjellige designene er preget av en kombinasjon av råhet og eleganse, noe som gjør de svært anvendelige og passende for en rekke kvinner.
Susanne Friis Bjørner er også et dansk merke vi fører. Hennes smykker er inspirert av Københavns bybilde og inntrykk samlet fra hennes utallige reiser rundt kloden. Her er smykkene hakket mer romantiske, men likevel trendy. Designeren er utdannet innen gemologi, læren om edelstener, noe som viser seg i smykkene hennes.

Julehandel

Er du ute på julehandel er Dahlsveen et sikkert tips for deg som vil ha en ordentlig gave. Her finner du varene, alt fra luksuriøse tidløse diamanter til enkle sølvsmykker. Vil du ha elegante eller trendy smykker, finnes det også masse av dette i butikken. Utvalget er utrolig stort og det finnes noe for alle.

Tekst: Aron Nørstebø | Foto: Aron Nørstebø & Gullsmed Dahlsveen

Følg IN magasinet på Facebook