Hjem » Klær & mote »  Gull i generasjoner

Gull i generasjoner

I forfedrenes originale lokaler holder Mestergull Hodne stand – Som en av de eldste butikkene i Kristiansand viderefører familien tradisjonene, og tilfører byen et historisk preg.

Mestergull Hodne er en av Kristiansands mest tradisjonsrike butikker, og har ligget på samme sted i Markensgaten siden 1887. Dette utgjør 5 generasjoner med dyktige gullsmeder som er stolte av yrket sitt. Gullsmedforretningen holder til i flotte lokaler som underbygger den historiske stemningen. 
I dag drives butikken av Jan Petter Hodne, som selv er utdannet gullsmedmester og gemmolog. Datteren Anne Hodne jobber i forretningen og på deres eget verksted, samtidig som hun er innkjøper for Mestergull. Hun er den første kvinnen i slekten som også er utdannet gullsmedmester. Jan Petters sønn Fredrik Hodne holder orden på økonomien og er altmuligmann i butikken. 
– Butikken vår er bygd opp rundt solid håndverk. Det faglige står i sentrum, forteller Jan Petter. 
Butikken har eget verksted, og utfører taksering, reparasjoner, omarbeidelser, oppussinger, justeringer og graveringer for sine kunder.

Bredt sortiment

Mestergull Hodne har et stort sortiment av smykker, ringer og gaveartikler til alle livets anledninger. De fører kjente og populære navn som Michael Kors, Georg Jensen og Calvin Klein, for å nevne noen. 
– Våre kunder er merkebevisste, og smykkene fra Michael Kors er svært populære. Nå kommer de blant annet i vårens trendfarger: roségull og rosa, forteller Anne. 
Smykker i stål er også trendy denne sesongen. Far og datter Hodne har i tillegg sett en økt interesse for diamantringer og -smykker, gjerne i forbindelse med forlovelse, bryllup og morgengaver. 
– Folk ønsker noe som varer, og vi ser at flere velger å kjøpe kvalitetssmykker, gjerne med diamanter. Dette gjelder særlig forlovelses- og gifteringer, forteller Jan Petter. 
Hos Mestergull har man som par muligheten til å skreddersy sine egne Lykkeringer, et kjærlighetssymbol som man kan sette sitt personlige særpreg på. «Design your love» er slagordet, og ringene er svært populære. Gullsmeden fører også Mestergull-kjedens egne smykkekolleksjoner.

Allsidig service

Dåp, fødselsdag, konfirmasjon, bryllup – Hos Mestergull Hodne finner man gaver til alle anledninger og i alle prisklasser. Butikken har en egen stor dåpsavdeling, med masse fine dåps- og navnefestpresanger. Her finner man nydelige gaver som gir minner for livet. 
Gullsmeden utfører også restaurering og vedlikehold av gamle søljer. Bunaden har blitt svært populær for både kvinner, menn og barn de siste årene, og trenger man nytt sølv kan Mestergull Hodne selvsagt også hjelpe deg; Butikken leverer et stort utvalg av bunadssølv til alle landets bunader.

Bevarer sjelen

Mestergull Hodne ligger rett ved siden av hovedinngangen til Lillemarkens. Interiøret i butikken er tradisjonelt og stilfullt, og minner om bedriftens lange historie. 
– Vi har prøvd å ta vare på butikkens sjel, slik den har blitt bygd opp gjennom generasjoner, sier Anne, og forteller at de har mange kunder som har fulgt dem gjennom årene.
– Butikken vår er en av få butikker i Kristiansand sentrum som er igjen «fra gammelt av». Jeg føler meg heldig som får være en del av denne bedriften, og takker forfedrene mine for at de kjøpte denne eiendommen, forteller hun. 
Også Jan Petter er svært positiv til det å jobbe i familiebedriften. 
– Samarbeidet fungerer bra, og det har så langt vært helt uproblematisk å jobbe sammen som familie, smiler han. 
– Dette har tross alt blitt gjort i over hundre år.

Tekst: Lina Grotmol | Foto: Lina Grotmol, Michael Kors, Georg Jensen & Mestergull

Følg IN magasinet på Facebook