Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Grønne vidundere

Grønne vidundere

Det er en grå, kald morgen i Oslo. Menneskene som haster i vei til jobb ser både trøtte og mismodige ut. Thor Johansen, derimot, nylig ankommet fra USA, ser uforskammet opplagt ut idet han rusler inn på Life, Majorstua – vårt avtalte møtested. Har ikke denne mannen hørt om jet-lag?

Det viser seg at han har erfaring med både døgnvillhet og mere til. At han fortsatt er iblant oss er intet mer enn et under.

Livgivende kur

Thor Johansen er født i Norge, men har bodd store deler av sitt voksne liv i USA. Det er der han ønsker å bli gammel. En stund så det imidlertid ikke ut til at Thor skulle bli særlig gammel. Bare 33 år gammel fikk han diagnosen leverkreft. Legene levnet ham lite håp, men som småbarnsfar og hengiven ektemann hadde han intet ønske om å forlate jorden så tidlig. Dermed la han ut på en lang reise, både mentalt og fysisk. Overbevist om at det måtte finnes en kur satte han først kursen mot Statene, der han hadde hørt det fantes alternative behandlingsformer med gode resultater. Ferden gikk videre til en anerkjent klinikk i Mexico, men på grunn av sykdommens fremskredende stadium kunne heller ikke de hjelpe ham. Thor nektet imidlertid å gi seg. Hans filosofi var at hvis kroppen er i stand til å skape en livstruende sykdom, er den også i stand til å helbrede seg selv. Han reiste hjem til Norge, og brukte de kreftene han hadde på å lese bøker og annen litteratur om kroppen og dens synergistiske biokjemi. I løpet av denne perioden fikk han en forståelse av hvordan ulike organer og systemer i kroppen er knyttet sammen, og arbeider hånd i hånd for å fremme helse og vitalitet. Utifra disse prinsippene startet Thor sin egen kur. Ved hjelp av organisk mat, safter og supplement satte han fart på kroppens egen renselsesprosess. Dette, samt troen på at livsstil og kosttilskudd arbeider sammen, skulle vise seg å fungere godt. Thor ble frisk. Inspirert av ny viten, og det faktum at han mot alle odds hadde klart å kurere seg selv, fortsatte han studier innen alternativ medisin og helhetsterapi. Disse kunnskapene benyttet han først i foredragsvirksomhet, og siden til å lage sine egne produkter. Bio-Life er i dag viden kjent for sine vitamin-, mineral- og kosttilskudd – både i USA og Norden. Thor er selv et levende bevis på at kombinasjonen av en sunn tilværelse og riktige tilskudd kan utgjøre en betydelig forskjell.

Article image

Levende produkter

Thor er åpenbart engasjert og glad når han forteller om livet sitt. Han har rukket å få åtte barn, seks døtre og to sønner. Flere av dem er involvert i familiebedriften. Åpenbart har Thors helse og kostfilosofi gjort dem godt. Et flertall av jentene har valgt en karriere innen dans, både som pedagoger og ballerinaer – uten å slite med de skadene som andre dansere gjerne sliter med. 
– Jeg er opptatt av at produktene mine skal være levende. Ofte ødelegger fremstillingsprosessen de verdifulle stoffene som i utgangspunktet finnes i planter. Liv skaper liv. 
Thor snakker mye om det han kaller et «syrlig miljø». Vår moderne tidsalder har medført at vi mennesker stadig utsettes for helsefarlige stoffer, både via det vi puster inn og det vi spiser. Da blir kroppen for syrlig. For å balansere dette er det viktig å innta basefremmende næringsmidler. 
– Alt det vi trenger for å holde oss friske finnes faktisk i naturen allerede. Det er lett å få bedre helse, men det må gjøres riktig. 
Thor driver derfor ennå en utstrakt kursvirksomhet, både for forbrukere, naturterapeuter og de utvalgte som selger produktene hans. 
Og disse produktene er i en helt egen klasse.
Særlig har det som kalles Bio-Life Greens, laget av ulike typer gress og spirer, fått en helt spesiell anerkjennelse. 
Dette er konsentrert rawfood, hvor alle næringsstoffer er intakte. Under fremstillingen benyttes det et patentert system for å hindre oksidering. Dette for å bevare råvarenes «levende» form. Jordsmonnet hvor avlingene er hentet fra er en annen viktig faktor til det høye næringsinnholdet. Bio-Life henter gresset sitt fra områder rundt Rocky Mountains, hvor sedimenter fra vulkansk jord har skapt en spesielt rik grunn – full av mineraler og næringsstoffer. Bio-Life benytter i tillegg femstillingsmetoder som ivaretar enzymverdiene, slik at det ferdige produktet blir så naturlig som mulig. Når pulveret blandes ut i vann blir det nesten som å drikke et glass ferskpresset juice. 
Det endelige resultatet blir en form for konsentrert grønn supermat, som bidrar til å sette kroppen i bedre kjemisk balanse. Greens er dessuten energi-givende, slankende og rensende.

Article image

Grønn glede

Bente Cecilie Heramb, daglig leder ved Life Majorstua, forteller at Greens nå er et av butikkens mest populære produkter. 
– Hvetegress og lignende kosttilskudd er definitivt produkter som er «inne i tiden». Men de er langt mer enn en «motesak». De som prøver produktene blir umiddelbart fornøyd, og kommer tilbake for å handle mer. Ordrene til USA går kontinuerlig. 
Men smaker det godt? 
Undertegnede, som er nybegynner, blir anbefalt et vidundermiddel kalt Multigreens. Og ja, det smaker gress. Men det smaker også rent – og riktig. Etter å ha drukket et glass sitter jeg igjen med en soleklar følelse av å ha gjort noe bra for kroppen min. 
Kanskje blir ikke mandagen så verst likevel?
Jeg tar med meg en liten boks i vesken, og gleder meg til å kjenne den videre effekten. 
Før jeg forsvinner ut i den disige Oslodagen spør jeg Thor om han har noen videre planer?
Han smiler.
– Vi har noen fantastiske ideer. Men de holder jeg tett til brystet forløpig.
 
Tekst: Siri Gerrard | Foto: Stian Broch