Hjem » Oslo » Kultur & underholdning »  GRATIS KUNSTRÅDGIVNING

GRATIS KUNSTRÅDGIVNING

Det er få ting som gjør et hjem mer spennende og personlig enn kunst på veggene. Men når man står i et galleri med veggene fulle av flotte kunstverk så er det ikke alltid like enkelt å se hvilket av verkene som vil passe perfekt inn i akkurat ditt hjem. Galleri Nobel tilbyr gratis kunstrådgivning til både private og bedrifter.

Etter gratis kunstrådgivning endte denne kunden opp med flere flotte malerier av Tina Tobiassen. Foto: Federico Grandicelli for Galleri Nobel.

Galleri Nobel holder til i lyse og hyggelige lokaler sentralt beliggende mellom Slottet og Solli Plass. Her finner du samtidskunst i alle prisklasser, og de kan friste med malerier og grafikk fra en rekke anerkjent kunstnere. Galleriet har en stor kunstnerstall med kjente navn som Cathrine Knudsen, Annethe Østensen, Nanna Ask, Pia Villefrance Dann og Tina Tobiassen. I tillegg har de også et eget rammeverksted som tilbyr innramming til halv pris.
Med gallerivegger fulle av inspirerende kunstverk skal det godt gjøres ikke å bli inspirert etter et besøk her. Men det er en ting å forholde seg til et maleri på en gallerivegg, ofte er det noe helt annet å skulle se for seg hvordan det samme bildet vil fungere på veggen hjemme hos deg selv. Hos Galleri Nobel tilbyr de gratis kunstrådgivning. 
– Ofte kan det å komme hjem til kunden gi et bedre inntrykk av hva de ønsker å oppnå med et nytt maleri og hvordan det passer inn både i forhold til interiøret og eksisterende kunst. Dette tilbudet har vist seg å være en stor suksess og vi ser at kundene setter pris på å se maleriene hjemme, forteller kunst- og interiørkonsulent Ingvild Holtan.

Fleksible på tidspunkt

Det er ikke alltid like lett å få tid til alt i en hektisk hverdag, noe Galleri Nobel har tatt konsekvensen av og de er svært fleksible med tanke på klokkeslett og dato i forhold til hjemmebesøk. 
– Vi er tilgjengelige både ettermiddager, kvelder, i helger og selvfølgelig på dagtid. Det er helt opp til hva som passer best for den enkelte kunde. 
Hos Galleri Nobel har de erfart at det varierer mye hvor mye kunden har bestemt seg for på forhånd. Noen har bare en ledig plass på veggen hvor de ønsker et maleri, mens andre har gjort seg opp tanker om hva slags stil eller uttrykk de ønsker. 
– Derfor varierer også tilnærmingen. Hos de som vet hva slags type verk de ønsker tar konsulenten med et utvalg malerier slik at vi sammen med kunden kan se hva som passer best, mens hos andre begynner vi med å gå gjennom bilder på i-pad for å finne ut hva slags stil de ønsker. Under et hjemmebesøk er det også bedre for oss å komme med konkrete råd. Rommets sammensetning kan ha stor betydning for hvordan et maleri vil fungere. Har man for eksempel bodd i det samme huset i 20 år kan det være vanskelig å se ting med et nytt blikk, noe som er enklere for en utenforstående.

Ingvild leverer maleriet «Sverm» av Cathrine Knudsen til dets nye eier, Torunn Bratvedt Larsen.

Gode råd

IN magasinet fikk være med Ingvild på et av hennes mange hjemmebesøk, da hun dro for å levere maleriet «Sverm» av Cathrine Knudsen til dets nye eier, Torunn Bratvedt Larsen. Siden Torunn allerede hadde vært i galleriet og falt for et bestemt maleri var det ikke helt som de fleste hjemmebesøk hvor konsulenten har med et utvalg ulike malerier som kunden kan velge blant, men vi fikk likevel oppleve at hun har mange gode råd å komme med i forhold til plassering. 
– Jeg er veldig glad for at galleriet kommer hit med maleriet. Selv om man har tenkt på en plassering selv så har de erfaring i hvordan det blir, noe som gir en ekstra ro, sier Torunn. 
Og det er liten tvil om at hun har valgt det riktige bildet. 
– Jeg hadde tenkt på forhånd at jeg skulle ha et bilde med litt størrelse, men når jeg var på vernissasjen til utstillingen av Cathrine Knudsen hadde jeg ingen planer om å kjøpe noe. Men etter at jeg så akkurat dette bildet tenkte jeg så mye på det at jeg ikke fikk sove om natten, og når jeg ringte morgenen etter og fant ut at det ikke var solgt ble jeg utrolig glad. Det var nok et verk som jeg ikke hadde klart å slippe tanken på om det hadde vært solgt. Det er et maleri jeg finner en veldig ro av å se på, og som jeg stadig finner nye ting ved. Jeg må også si at jeg har fått utrolig bra service hos galleriet, og det var veldig hyggelig både at de brakte maleriet gratis og at man samtidig kan få rådgivning om hvordan det bør henges, avslutter Torunn med et smil. 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Federico Grandicelli

Følg IN magasinet på Facebook