Hjem » Hjem & fritid »  Gratis jakt​

Gratis jakt​

Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere.

Tilbudet om et gratis jaktkort går til de som har tatt jegerprøven i år og kommer etter initiativ fra Norges Jeger- og Fiskerforbund.
– Håpet er at flest mulig skal få en enkel inngang til å prøve småviltjakt, og få gode opplevelser denne høsten. En høst som ser svært lovende ut for blant annet rypejegere, sier informasjonssjef i NJFF Espen Farstad.
For å finner ut mer om tilbudet kan du besøke jakt- og fiskeportalen inatur.no.
– Via våre nettsider kan jegerne finne områdene de ønsker å jakte i, og hente ut et gratis jaktkort. Det eneste som kreves er at jegeravgiften er betalt, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur.
Halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri ut på jakt.
– Vi håper at gratis jakt kan lokke en større andel ut på jakt i år, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Mulighet for jakt i mange av landets flotte høyfjellsområder. Sammen tilbyr Statskog og fjellstyrene jakt i store deler av både Sør- og Nord-Norge.
– Resultatene fra årets taksering hos fjellstyrene viser en økning i både produksjon og tetthet av ryper. Alt tyder på at det blir et godt år for rypejakt, spesielt i Sør-Norge, sier rådgiver for jakt og fiske i Fjellstyresambandet, Torgeir Lande.
Ferske jegere kan også bli med fjellstyrene og Statskog på opplæringsjakter. Dessuten har jeger- og fiskerforeninger et bredt tilbud til ferske jegere denne høsten.
– Det arrangeres over 300 introjaktturer der uerfarne jegere kan lære nye jaktformer, med instruktører ved sin side, sier Espen Farstad i NJFF. 
For å finne ut mer om introjaktturer besøk nettsiden: njff.no/introjakt.
For de som ønsker å tilbringe flere dager i fjellet mens de jakter finnes det også hytter tilgjengelig.
– Fjellstyrene og Statskog har mange enkle jakt- og fiskehytter, for alle som ønsker tak over hodet etter lange dager i fjellheimen, sier Madsen i Inatur.
For mer informasjon om jakt- og fiskekort og utleiehytter, sjekk inatur.no.


FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK