Hjem » Interiør & design »  Gode brikker i puslespillet

Gode brikker i puslespillet

Danskene er kjente for god design. Legg til litt «Lego» - og du har et nytt og unikt husets hjerte. Designa Sandnes gir deg tiden og tryggheten.

Danskene er gode på design. Både i distriktet og i Norge generelt er det en god overvekt av danske merker, og det er for en grunn:
– De kan design og business, sier daglig leder for Designa Sandnes, Kitty Andrea Rugsveen.
Designa er 100 % danskeid og har holdt på i 20 år med møbelkvalitet.

Mange år i bransjen

For en del år tilbake jobbet Rugsveen for en selvstendig, norsk kjøkkenprodusent. Her fikk hun sans for håndverket og nærheten til fabrikken i alle ledd. 
– Du følte du var med helt fra ideen og designet, til et ferdig skapt produkt, sier hun. 
Rugsveen har jobbet i kjøkkenbransjen i mange år, og har erfaring fra mange merker, også danske, og større bedrifter. Større kjeder innebærer mange ledd, og en litt lengre vei å gå for å komme igjennom med ønsker, opplever Rugsveen. Hun synes det er en fordel at forholdene er små nok til at alle kjenner til hverandre, og lett kan kommunisere behov. For Rugsveen liker å kunne påvirke. Særlig med tanke på kundens beste.

Selvstendig

– Jeg fikk forespørsel om jeg hadde lyst til å drive Designa Sandnes. Konseptet og filosofien til Designa tiltalte meg veldig, så svaret var enkelt. Designa-konsernet er bygget opp med en flat struktur som betyr at jeg like gjerne kan snakke med direktøren som med ordrekontoret når jeg har ønsker eller utfordringer. Designa jobber etter Lean-prinsippet, og har derfor skarpt fokus på å drive effektivt og uten sløsing av ressurser. For oss som forhandlere betyr dette at vi opplever en effektiv leveranse til våre kunder med lite feil og mangler.

Lagspill

Rugsveen synes det er viktig at hele Designa – i alle ledd – har et forhold til hverandre. At alle brikkene i bedriften skjønner sin egen betydning på vei til å få fornøyde kunder. Man skal spille på lag. Bry seg. 
– Når vi leverer et kjøkken, ber jeg kunden om å få ta et bilde av det og sende til fabrikken. Der henges det opp på pauserommet, så alle i produksjonen får se resultatet – «Dette har vi vært en del av!».

Blir sett

En viktig del av filosofien bak Designa Sandnes AS er å ha omsorg for kundene sine. Og det er likegyldig hvor stor lommeboken er. 
– Du vet aldri hvem som kommer inn, og alle er like viktige, sier Rugsveen. 
Om det er Jørgen Hattemaker eller om det er statsministeren; 
– Folk skal behandles likt, godt, og føle seg sett, poengterer hun.
Dessuten har Designa et prissjikt som favner mange. De har flatpakker i fullt sortiment, men kunder kan også velge kostbare løsninger og få alt ferdig montert. Det er de totale løsningene det kommer an på.

Har det på badet

Designa lager også baderomsløsninger. – Folk er veldig opptatt av bad. Og vi har stort utvalg og muligheter, sier Rugsveen. Kundene kan velge i alt av flater, fronter, og innredningen kan tilpasses. Ukurante mål behøver heller ikke å være noe problem. – Kanskje rørleggeren leverer standard på enten 140 eller 180, men vi kan også levere mål på for eksempel 150 cm, forteller Rugsveen. 
– Kunden kan selv bestemme.

Bricks by Designa

En spennende løsning på kjøkkenfronten er forøvrig Bricks by Designa. Konseptet er helt nytt. 
– Vi er helt alene om konseptet, og det er ingen andre som har det, sier Rugsveen. 
Kjøkkeninnredningen kan minne om en raffinert og voksen variant av Lego, med skuffer som ikke ligger rett over hverandre, men derimot forskjøvet, og litt «hulter til bulter». Kjøkkenet kan designes som man vil. I ensfarget variant er Bricks ganske «ren» på øyet, men det går an å rampe det til litt også; 
– Jeg har en kunde som får montert sin Bricks med blå og grønne fronter, og noen i peach. Da har kunden tatt den litt ut, og det er kjempestas og morsomt, sier Rugsveen.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Trine Texnæs & Designa

Følg IN magasinet på Facebook