Hjem >  God søvn i naturlige senger

God søvn i naturlige senger

Få ting er viktigere for helsen enn søvn. Hos Hästens Store får du senger i rene, naturlige materialer som er håndlagde etter gamle sengemakertradisjoner. Og tar du turen innom forretningen ved Rådhuset er du nærmest garantert å finne sengen i dine drømmer!

Høstens/vinterens Special Edition Ocean Blue utgave av den populære kontinentale sengen Luxuria.

Hästens Store holder til i store og hyggelige lokaler et lite steinkast unna Rådhuset. I forretningen som drives av ekteparet Anne Marie og Terje Cosma kan du se hele varesortimentet fra den svenske sengeprodusenten og ikke minst får du gode råd og veiledningen fra en kunnskapsrik betjening slik at du kan finne den sengen som er perfekt for akkurat deg.
Hästens er en av Europas eldste produsenter av senger og kan skilte med en historie som går tilbake til 1852. Ikke bare er de en av få som fremdeles har hele sin produksjon i Skandinavia, sengene deres blir fremdeles håndlagde etter gamle sengemakertradisjoner. I dag er Hästens et anerkjent merkenavn og blant verdens ledende sengeprodusenter.
– Hästens er en solid familiebedrift som i dag har butikker over hele verden og er store i blant annet USA og Kina, forteller Terje.
– Det er mange produsenter som snakker om miljø og rene materialer, men sengene fra Hästens er blant de få som kun er lagd med rene naturmaterialer. Det er ingen syntetiske eller kjemiske stoffer som parabener i sengene og de er verken skadelige for oss eller naturen. Med en seng fra Hästens ligger man i en 100 % ren og naturlig seng.

Hästens er en av Europas eldste produsenter av senger og kan skilte med en historie som går tilbake til 1852.

Naturlig temperaturkontroll

Søvn er viktig for både kropp og sjel, og det er mange fordeler ved å sove godt. Man lever lengre, får bedre helse, ser yngre ut, lærer raskere og gjør en bedre jobb. Dette har Hästens tatt på alvor og siden deres senger er lagd av rene naturmaterialer som ull, bomull, tagl og lin sovner du raskere og blir i den dype søvnen lengre. De naturlige materialene fungerer dessuten som en temperaturkontroll hvor sengen holder en kjølig og konstant temperatur samtidig som den fjerner fuktighet.
Hvert av materialene har unike egenskaper som gjør at sengene fra Hästens er i en klasse for seg.
– Ull er et materiale som puster, noe som sørger for at sengen holder seg varm om vinteren og sval om sommeren. Tagl er et mykt og spenstig materiale som trekker til seg fuktighet slik at sengen holder seg tørr. I forhold til mange syntetiske materialer er det dessuten svært brannsikkert. Bomullen hjelper også til å holde en jevn temperatur i sengen, samtidig som det er et mykt materiale som føyer seg etter kroppen. Og linen sørger for at man unngår statisk elektrisitet og mye støv i sengen.
I hele produksjonen til Hästens finner man igjen tanken om kun å bruke naturmaterialer og til rammeverket brukes det for eksempel sent voksende furu fra Nord Sverige. Sengene er dessuten miljømerket Svanen, noe som det settes strenge krav for å bli. I forretningen kan du velge blant et bredt utvalg innen kontinentalsenger, rammemadrasser og justerbare senger, og alle sengene kan tilpasses etter dine personlige behov.

Sengene er miljømerket Svanen, noe som det settes strenge krav for å bli.

Patentert fjærsystem

Mange har nok opplevd at sengen deres begynner å synke ned etter bare kort tids bruk. Dette er noe du slipper å oppleve med en seng fra Hästens.
– Dette er senger som både ser og oppfører seg som nye selv etter mange års bruk. Hästens har utviklet et spesielt fjærsystem i nytt stål som sørger for at sengen holder fasongen og ikke blir nedsunket. Det patenterte fjærsystemet gir også svært god trykkavlastning. Og det er 25 års garanti på både fjær- og rammebrudd.
Hästens kan også friste med alt du trenger for å gjøre sengen og soverommet til et hyggelig og avslappende sted. Her finner du alt fra dyner og puter i 100 % dun til sengetøy og gavler. Hästens jobber dessuten kontinuerlig med å fornye seg og gjøre sengene enda bedre. Og i høst kommer det blant annet en limitied edition utgave av den populære kontinentalsengen 2000T. Dette er en jubileumsmodell for å feire sengens 20-årsjubileum. Jubileumsmodellen vil kun være i salg ut året og vil være en luksusutgave med blant annet en ny overmadrass og lekre detaljer i skinn. I løpet av høsten vil det også komme en oppgradert versjon av kontinentalsengen Luxuria med en deilig, ny overmadrass og i nytt stoff. Nyheter det er vel verdt å ta turen innom butikken ved Rådhuset for å oppleve!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Hästens

Følg IN magasinet på Facebook