Hjem » Helse & velvære »  God søvn gir bedre helse og velvære

God søvn gir bedre helse og velvære

Søvn er viktig for både kropp og sjel. Og få ting betyr mer for en god natts søvn enn en madrass som passer akkurat til din kropp!

Det er mange fordeler ved å sove godt. Man får bedre helse, lever lenger, jobber bedre, lærer raskere og ser yngre ut. Vi tilbringer en stor del av livet vårt i sengen og da er det viktig med en seng som gir optimal støtte. En god madrass vil både la oss slappe av og gi oss den gode søvnen vi behøver, samtidig som den forebygger muskelplager som smerter i nakke og rygg.
Det finnes mange aktører på markedet og det aller viktigste når man skal velge ny madrass er å finne riktig modell og riktig fasthet. Dette avhenger av den enkeltes vekt, kroppsfasong og liggestilling. Derfor er det viktig at man bruker tid på å orientere seg og finner den madrassen som passer best til nettopp deg og din kropp!

Liggekomfort i fokus

Madrasser fra Jensen er konstruert for å gi kroppen optimal støtte og liggekomfort. Og målet med å finne den optimale liggekomforten, er drivkraften bak de innovasjonene som har gitt Jensen et sterkt navn i bransjen. Flere nye trykkavlastende materialer og oppbyggingsløsninger, har opp gjennom årene båret Jensen sin signatur som soneinndelte fjærsystemer. Jensen er opptatt av helse knyttet til god søvn og står i spissen for å utvikle løsninger for bedre søvnkvalitet, og deres valg av teknologi og materialer vil alltid være en konsekvens av denne målsettingen. 
Undersøkelser viser at nesten alle mennesker foretrekker å sove på siden. Dette er noe Wonderland har lagt til grunn for sine senger. De har sørget for at deres senger bidrar maksimalt til at du skal sove godt. Ved å dele inn sengene og madrassene i ulike soner med ulik fasthet får du en helt optimal sovestilling og opplever total avslapping. I en seng fra Wonderland hviler ryggraden din i en rett og skånsom linje, blodsirkulasjonen forblir upåvirket og dine muskler slapper av.

Maksimal støtte der kroppen trenger det

Hos Ekornes ser de en stadig økende interesse for å kjøpe kvalitetsmadrasser som sikrer en god natts søvn og samtidig bidrar til å gjøre soverommet til mer enn bare et soverom. Og salget av designersengen Svane Zesam har siden lanseringen i september 2012 gått over all forventning. – En vellykket kombinasjon av komfort og elegant design er nok blant hovedgrunnene til salgssuksessen vi opplever med Svane Zesam, sier marketingsjef Stina Bredal- Rørvik. Uansett om du ligger eller sitter i en Svane Zesam får du maksimal støtte der kroppen trenger det. Nakke- og korsryggstøtten aktiveres automatisk ved behov, og det unike IntelliGel-materiale topper det hele med optimal trykkavlastning. 
Tester Ekornes har fått utført viser at en på en IntelliGel-madrass snur seg færre ganger i løpet av natten enn på andre typer madrasser. Mye av grunnen til dette er det unike IntelliGel-materialet sørger for at kroppen ligger ergonomisk riktig, og hjelper deg å skifte liggestilling uten at du anstrenger deg. Det betyr at du får mer av den dype viktige søvnen gjennom natten!

Tekst: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook