Hjem » Bergen »  Gjør hjemmet klar for julen

Gjør hjemmet klar for julen

Midt i julestria åpnet Søstrene Grene ny butikk i Åsanes nye kjøpesenter Horisont. I løpet av snart fire år har Marita Olsen startet fire butikker. Og det blir trolig flere.

HVIT JUL: Ifølge franchiser, Marita Olsen, går nordmenn mer vekk fra røde nisser. Stadig mer julepynt har lyse fargetoner. Foto: Janne G. Sørgulen

– Populariteten Søstrene Grene har hatt i Bergen og på Vestlandet, har vært over all forventing. Dette blir den fjerde butikken jeg starter for kjeden, og det er ikke utenkelig at det blir flere, smiler franchisetaker Marita Olsen.
    13. november åpnet hun sin ferskeste butikk på kjøpesenteret Horisont. Butikken er 250 kvadratmeter, og er dermed Bergens største Søstrene Grene-butikk. Fra før av har hun startet butikker på kjøpesentrene Xhibition og Oasen, samt i Sogndal.

Favoritt hos småbarnsforeldre

Den danske kjeden er kjent for et bredt vareutvalg til lave priser. I julen tilbyr de en rekke produkter som kan bidra til den gode julestemningen.
– Mange barnefamilier tar turen til oss ettersom vi har et stort utvalg av varer som passer godt til hjemmelagede julekalendere. Skulle de handlet 24 gaver hos en lekebutikk, ville det fort kostet dobbelt så mye, sier Olsen.
    Alle butikkene er delt inn i kategoriene bolig og interiør, leker, hobby, maling og lerret, kjøkken, bad, fest og økologisk mat. Du finner dermed også juleartikler som gavepapir, gaveesker, bånd, julepynt og lignende i flott design.

Satser på interiør

Siden Olsen startet den første butikken i 2011, har kjeden fått stadig flere interiørartikler. Ifølge butikksjefen bruker bergenserne mer penger på interiør enn tidligere. Ved kampanjer blir det lange køer utenfor butikken.
– Vi hadde blant annet en kampanje på bord i seks ulike farger og størrelser. Etter bare en time var vi utsolgt for noen av fargene. Etterspørselen er helt enorm, forklarer Olsen.
Som et resultat kommer butikken til å satse på ulike bordtyper, og kanskje andre små møbler, fremover.

Julen har blitt hvitere

Mens julen tidligere var synonym med duker, lys og julepynt i rødt og lilla, kommer stadig mer av julepynten i lysere farger.
– Mange nordmenn vil ha en hvit jul, og velger vekk mange av de sterke fargene. Resultatet er gjerne at de lar pynten stå hele året, slik som små lyslykter eller lysestaker i kobber, sier butikkeieren, som gleder seg over å nå være på plass i Åsane.

Tekst: Janne G. Sørgulen janne.sorgulen@gmail.com | Foto: Søstrene Grene

Følg IN magasinet på Facebook