Hjem » Bergen »  Gi huden et boost

Gi huden et boost

Med årene endrer huden i ansiktet seg, og mange skulle nok ønske de kunne skru tilbake den biologiske klokken. På beautyTrend Bergen tilbys ulike behandlinger som vil viske bort rynker og arr i ansiktet, og samt hjelpe huden å finne tilbake til sin naturlige glød.

En populær behandling som tilbys på beautyTrend er microneedling, også kalt kollagen induksjonsbehandling. Den er utviklet for å stimulere og øke tilveksten av nye kollagenfibre i huden. Microneedling stimulerer hudens naturlige kollagen, og forbedrer huden.
– Denne behandlingen vil blant annet være svært effektiv for å redusere arr, hudskader, rynker, cellulitter og håravfall hos kvinner og menn, forteller hudpleier Marietta Kiss.

Synlig forandring

Ved hjelp av en rull med 1mm nåler blir huden i ansiktet lurt til å tro at det har oppstått mange små skader som må repareres. Når det simuleres en skade vil dette sette i gang en prosess som vil frigjøre vekst av hormoner sånn at produksjonen av kollagen settes i høygir og huden fornyes. Behandlingen av ansiktet vil ta mellom 30 og 45 minutter. Huden vil få en rødme som etter en mild solbrenthet. Denne rødmen vil forsvinne etter en dag eller to. Huden kan også bli noe tørr i noen uker etter behandling, men vil ikke gå ut over kundens daglige gjøremål. Resultatet vil synes etter kort tid, og vil øke i ukene framover. Hudens overflate vil på grunn av kollagenproduksjonen øke i tykkelse og elastitet, samt redusere fine linjer og rynker.
– Endringen i huden vil merkes med en gang, men for å oppnå ønsket effekt er det anbefalt med opptil fem behandlinger, for eksempel en i uken, sier Kiss.
Ved en behandling vil effekten vare i rundt seks uker, mens effekten av fem behandlinger vil vare rundt ett år.

Passer for alle hudtyper

Sammenlignet med behandlinger med laser, som faktisk lager en skade og arrdannelse i huden, er microneedling helt fri for ødeleggende kjemikalier og apparater. Fordelene er blant annet at det oppstår ingen hudskader, solbrun hud kan behandles, hele kroppen kan behandles, det passer for alle hudtyper, og det er effektivt også for tynn og sensitiv hud.

Motvirke hårtap

Behandlingen kan også være effektiv mot hårtap på hodet. Det vil da brukes 2mm nåler, og huden på hodet vil prøve å dekke over de små skadene, noe som vil sette i gang hårproduksjonen.
– Ved hjelp av små nåler vil microneedling få cellene til å jobbe 700 ganger så fort som de vanligvis gjør, sier Kiss.
Kiss har femten år med erfaring som hudpleier, og kommer opprinnelig fra Ungarn. Hun forteller at dette har vært en populær behandling i Ungarn lenge, og at trenden nå har nådd Norge.

Alternativ til injeksjoner

– Microneedling er en populær behandling nettopp fordi det er helt naturlig. For de som gjerne er litt skeptisk til injeksjoner, er dette et fint alternativ for å oppnå samme effekt, sier daglig leder av beautyTrend Bergen, Bjørn Kvamme.
Under behandlingen blir huden smurt inn i et serum som er plukket ut av hudpleier ut fra ditt behov. Etterpå er det viktig å opprettholde fukten i ansiktet, og da kan hudpleier bistå med tips og anbefalinger av produkt.

Mangfold av behandlinger

beautyTrend Bergen startet opp i Bergen våren 2013, og har tre salonger, derav to i Bergen sentrum og en salong på Nesttun forteller Kvamme. Med over hundre behandlinger er han sikker på at de fleste vil finne noe som faller i smak. For å gjøre morgenrutinen enklere anbefaler blant annet Kvamme permanent make up og vippe extentions. Nå som det nærmer seg vår og sommer er det også populært å vokse legger, lår og bikinilinjer. beautyTrend tilbyr disse behandlingene både for kvinner og menn. Det tilbys også behandlinger som fotpleie, kroppsbehandling, negledesign, farging av vipper og bryn, threading (fjerning av hår i ansiktet), i tillegg til den populære microneedling-behandlingen.

Tekst & foto: Andrine Rygg

 

Følg IN magasinet på Facebook