Hjem » Trondheim » Klær & mote »  Gaver i gull, sølv og rosé

Gaver i gull, sølv og rosé

Smykkene skal gjerne vises litt i vinter, og trendfargen roségull blir nok å finne under mange juletrær. Men diamanter er fortsatt gaven som varer evig.

Butikksjef ved Aseco på Sirkus Shopping, Linda Sæther, står klar til å hjelpe deg med smykkegavene til jul.

– Roséfargen tiltaler folk veldig. Det er en farge som har blitt veldig populær det siste året. Man kan også kombinere gull, sølv og rosé for å gjøre det litt mer spennende, sier butikksjef ved Aseco på Sirkus Shopping, Linda Sæther. 
Den gylne, rosa nyansen i roségull egner seg i kombinasjon med både sølv og gull. Sæther gir oss en innføring i hva som er hot på smykkefronten denne sesongen. Først ute er smykkene fra Guess, som gjør stor suksess både i Trondheim og resten av landet.

Populære Guess

– Smykkene fra Guess er blitt kjempepopulære. De er ganske allsidige og dekker en stor kundegruppe. Alt fra unge jenter til godt voksne damer finner noe de liker, sier Sæther. 
Kolleksjonen inneholder både de små og de litt større statement-smykkene, finnes i gull, sølv og rosé, og skiller seg ut fra den klassiske stilen. Og slik vil vi ha det, ifølge Sæther. 
– Vi vil ha litt kraftige smykker. Vi vil ha det litt annerledes, og flere og flere blir bevisst på det å skille seg ut. Trøndere tør å prøve noe nytt, og det hender ofte at kunder kommer og spør hva som er nytt. Det går mye i hjerter, og smykker med logoen i front. Vi selger mye armbånd, og mange blander bijouteri med for eksempel ekte gull, sier hun. 
Gullsmedforretningen selger også klokker og herresmykker fra Guess. 
– Herresmykkene er røffe, og gjerne i kombinasjon med detaljer av skinn. Dameklokkene finnes i de fleste farger, også rosè, og de mer spesielle med dyreinspirert mønster, mens herreklokkene gjerne kommer med skinnreimer, sier Sæther. 
Hun tror den gunstige prisen er noe av årsaken til Guess-suksessen. 
– Smykkene får du for alt fra 199 kroner opp til et par tusen. Det er en prisgruppe de fleste kan finne et eller annet innenfor.

Sporty, stilrene klokker

En annen salgssuksess er Slazenger-klokkene, som ble lansert i sommer. Det verdenskjente merkenavnet står bak en rekke sportsutstyr, og har i over 100 år vært sponsor av Wimbledon-turneringen i tennis. Det sporty uttrykket gjenspeiles også i klokkene. 
– Vi har noen klassiske klokker, noen i stål og noen litt røffere klokker. Klokkene skal gjerne vises litt, og mange vil ha litt tøffere klokker av litt størrelse. Selvfølgelig skal den sitte godt på håndleddet også, sier Sæther. 
Også her går det mye i roségull, ifølge butikksjefen. Klokkene, som koster rundt tusenlappen, har en design og finish som matcher langt dyrere klokker. 
– Til denne prisen kan man jo kjøpe ei klokke og for eksempel øredobber som matcher, foreslår Sæther.

Zeger herresmykker

Gullsmedforretningen er godt rustet til årets julehandel, også når det gjelder gaver til ham. 
– I fjor gikk det enormt mye smykker, og i år har vi enda større utvalg, sier hun. 
Smykkene fra ZEGER er en av nyhetene til herre, og finnes som smykker, mansjetter, slipsnåler og ringer. Smykkene kommer i både sølv og stål. 
– Dette er solide materialer som tåler å brukes, sier Sæther.

Frieriplaner?

Noen går kanskje med frierplaner i jula, og forlovelsesringer er en het salgsvare i disse dager. 
– Det er nok flest menn som planlegger å fri. Noen kommer inn og spør om råd, og ekstra gledelig er det når de kommer tilbake med den de har fridd til for å få tilpasset eller gravert inn ringen. Vi har en fantastisk kolleksjon med mer enn 1600 variasjoner av bredder, farger og mønster. De fleste finner det de leter etter i denne lekre serien, og vi gir dem våre beste råd og veiledning, sier Sæther.

Diamanter til jul

Er du fortsatt i tvil om hva du skal gi, er diamanter aldri feil. Et tips er å starte med en liten diamant på en ring, som kan kompletteres i årene fremover. 
– Menn setter jo pris på å ha noe å kunne kjøpe noen år fremover, sier Sæther. 
Hun selger mye diamanter, både til jul og resten av året. Et hett julegavetips til ham er en slipsnål med diamanter. 
– Det er en veldig klassisk og fin gave. Diamanter er jo tegn på evigheten, sier Sæther.
Skal du kjøpe diamanter, må du ut med alt fra en tusenlapp og oppover. 
– Men alle er like velkommen, enten de ønsker diamanter eller smykker. Det er jo tanken som teller. Et smykke er veldig personlig, og gaven blir veldig gjennomtenkt når man gir noe slikt, sier Sæther.
    Aseco har drevet gullsmedforretning siden 1965, og har hele tiden hatt stort fokus på egen import for å kunne tilby den beste kvaliteten til de beste prisene. I Trondheim ble Aseco etablert i 2005, og har også butikk på Valentinlyst Senter, der Marianne Bjøringsøy er butikksjef. Butikken har mye av det samme utvalget, og mange av de samme kundene som butikken på Sirkus Shopping.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Aseco & Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook