Hjem » Trondheim »  Gastronomisk nykommer

Gastronomisk nykommer

Etter å ha jobbet som kokk ved blant annet Le Canard, Kastanjen og Solsiden i Oslo, samt ved Bølgen og Moi i Trondheim, dro Andreas Espnes til Finland for å hente inspirasjon til restauranten han drømte om å åpne. Så kom han hjem til Trondheim for å realisere sine visjoner.
Article imageMed sin kapasitet på maks 25 gjester gir Restaurant 5 Bord på hjørnet av Tordenskioldsgate og Dronningensgate mulighet til lettere å kunne dedikere seg til sin lidenskap: den gastronomiske helhet. Dette kommer deg som gjest til gode. Jo færre bord å holde styr på, jo bedre kvalitet og service kan ytes hver enkelt.

- Grunnen til at vi vendte hodet mot Finland for å sanke inspirasjon, er deres dyktighet med den renskårne og moderne design. Jeg ønsket en utforming med rene kanter, hadde en klar idé om hvordan jeg ville ha det, og fikk en interiørdesigner til å flytte idéene over på papiret.
- Her går fargene i delikat hvitt og kontrasterende sort på gardiner, vegger og tekstiler. Alt er lekkert stemt opp imot hverandre med en beskjeden fargebrytning via de beige stolene.
Leddlys som diskret veksler mellom blått og grønt, er den eneste ”kunsten” på veggene og skaper litt spill i det ellers hvite. Helheten gir en behagelig ro.
Article image

Atmosfære

Espnes har i tillegg til sin bakgrunn som kokk og vinkelner, utdanning fra BI. De valgene han har tatt når det gjelder både utdannelse og steder han har jobbet, har alle hatt som et overordnet mål åpningen av en egen restaurant.
- Ønsket er å skape de rette rammer for en koselig kveld for folk. Å kunne ha en hyggelig helaften i personlige og intime omgivelser står høyt i hevd.
Åtteretters måltider er noe de satser friskt på. - Det er en utfordring i seg selv å balansere alle rettene opp imot hverandre både i valg av råvarer og i mengdeforhold. Selvfølgelig skal man kunne spise så mange eller så få retter man selv ønsker, men primært tilbyr vi muligheten til å nyte en helhetlig gastronomisk opplevelse i form av en 8-retters med dertil hørende viner. 
Article image

Lidenskap og kunnskap

Kombinert med viner fra hele verden vil den varierende matmenyen gjerne bestå av råvarer som ikke har reist fullt så langt. Det jobbes med en fast leverandør på de ønskede typer råvarer, men dette tar litt tid når man skal velge med omhu. Tilgangen til de ymse råvarer varierer. Når In-magasinet er på besøk, er det hummer og breiflabbkjaker fra Frøya, samt hjort fra Hitra som gjelder.
- Vi ønsker å gi det moderne kjøkken en utfordring og samtidig vise at vi respekterer det klassiske, rene kjøkken. Kunnskap er viktig, og lidenskapen til faget er en faktor som styrker troverdigheten når man skal drive restaurant. Vin kommer til å bli et selvfølgelig satsningsområde, og et rikholdig vinkart blir snart å finne her, avslutter Espnes.
Før vi går gløtter vi inn i en åpen og luftig kjøkkenløsning, for deretter å la blikket sveipe over de 5 hvite bord... Lekkert!

Tekst: Nadja Løvaas Bertelli Foto: Wad/Danielsen www.wad-danielsen.com