Hjem » Bergen »  Garantert godt gulv

Garantert godt gulv

Er du på jakt etter den gode gulvfølelsen? Da bør du ta turen innom Gulvspesialisten på Minde.

– Beklager rotet, men vi prøver så godt vi kan å komme oss i orden etter helgen, sier salgssjef Cato Berg hos Gulvspesialisten i Conrad Mohrs veg.
Årsaken til at utstillingen ikke er helt komplett denne mandagsmorgenen skyldes at selskapet tok med seg deler av butikken til en stand på den store bolig og interiørmessen i Grieghallen. Selv om ikke alle gulvprøver ligger linet opp på rad og rekke er likevel ikke spesielt vanskelig å se at her er utvalget av tregulv formidabelt.

Topp kvalitet og kompetanse

– Vi er jo en spesialbutikk med nisjeprodukter. Det viktigste er imidlertid ikke å være størst, men best på kvalitet, kompetanse og kundeopplevelse, sier Berg.
Gulvspesialisten er en oppgradert videreføring av det som var gulvavdelingen hos tidligere Minde Trelast. Butikken driver ikke med pallesalg til lavest mulig pris, mens satser mer i spennet fra mid-price-markedet til highend-produkter.
– Vi ønsker å slå et slag for gode tregulvet, og kan derfor levere både enkle 1-stavs eikeparkett til spesiallaget gulv i ekstra lange eller brede dimensjoner, med mange fargemuligheter, forteller salgssjefen.
Han stopper opp ved en representant for det sistnevnte slaget og gir oss en liten leksjon om flerlagsgulv, såkalte multilayers. Så dreier samtalen over på trender og fenomenet mønstergulv dukker opp.

Fargerikt og levende

– Vi ser at mange er på vei bort fra den trygge og nøytrale hvite gulvflaten. Nå har vi økt etterspørsel etter mønstergulv og gulv med fargevariasjoner. Trenden er at man simpelt hen ønsker seg et litt mer levende gulv, sier Berg, og bekrefter at messedeltakelse ble et klart bevis på denne tendensen.
Spesielt var det oppmerksomhet rundt gulvene til den finske produsenten Timberwise på messen- et kvalitetsprodukt som lages på bestilling.
– Dette er definitivt toppklasse når det kommer til tregulv. Her er valgfriheten stor, både når det gjelder farge, mønster og dimensjon. Kort leveringstid er det også, bare 3-4 uker. Dessuten er dette et svært miljøvennlig og bærekraftig produkt, opplyser salgssjefen.

Fornøyd-garanti fra A til Å

Brorparten av gulvene du får hos Gulvspesialisten ligger i prisspennet 500-1500 kroner, og det er eikeparkett i ulike varianter som fortsatt er den store slageren på gulv-fronten hos Bergenserne. 
Berg er imidlertid opptatt av at kundene skal være fornøyd med gulvopplevelsen, og da snakker han om hele prosessen fra A til Å – fra befaring, via veiledning og løsningsvalg til montering og til ferdigstillelse.
– Vi har en 100 prosent fornøyd-garanti og den holder vi høyt, slår han fast.

Både i privat og prosjekt

Gulvspesialisten står som sagt støtt på egne ben og kan skilte med egen stor monteringsavdeling. Det ene benet står trygt plantet i privat-markedet, mens det andre hviler i ulike prosjekter for næringsliv og utbyggere. 
– De siste årene har vi opplevd et oppsving på prosjekt-fronten, medgir Berg.
Blant annet har selskapet levert ulike gulv til flere av byens hoteller. Og de eksklusive leilighetene på Nordnes Brygge har også nytt godt av Gulvspesialistens kompetanse og leveranse.
Når vi fisker etter ting og forhold gulvkjøper bør tenke over, er ikke Berg sen med tipsene.

Overflate, areal og underlag

– Det første man bør finne ut av er om man ønsker en lakket og vedlikeholdsfri overfalte, eller et oljet gulv. Deretter må man ta i betraktning arealets størrelse og form, som er avhengig av hvilket produkt og monteringsløsning som er å foretrekke, beretter han og fortsetter:
– Dessuten er det svært viktig med et jevnt og rett undergulv og at man velger et produkt som er produsert for norsk eller nordisk klima, avslutter Cato, Gulvspesialistens salgsansvarlige.

Fakta Gulvspesialisten

Adresse Bergen: Conrad Mohrs veg 11
Adresse Stavanger: Gamle Forusveien 25
Adresse Åsane: Liamyrane 8
Web: www.gulvspesialisten.no
Facebook: @Gulvspesialisten
Instagram: @Gulvspesialisten

Tekst: Geir Dahle | Foto: Gulvspesialisten & Geir Dahle