Hjem » Sandnes » Klær & mote »  G-Star – Denimpionér med verdensomspennende suksess!

G-Star – Denimpionér med verdensomspennende suksess!

«Just the Product» er G-Stars motto. Et tilsynelatende enkelt uttrykk; men likevel med nok slagkraft til at selskapets forretningsfilosofi er åpenbar; godt håndverk, innovativ design og en skarpskåren stil.

G-Star ble grunnlagt i Amsterdam i 1989. De første årene var kolleksjonene forbeholdt det nederlandske og belgiske markedet, men det varte ikke lenge før merkets anseelse og popularitet økte. G-Star var noe annet og nytt; men samtidig et trygt valg med hensyn til kvalitet og passform. Snart var G-Star å finne i Frankrike, Italia, etter hvert i resten av Europa, og så hele verden. I dag har G-Star en særegen plass blant stjernene på den internasjonale motehimmelen.

Fransk jeansekspert

Deler av suksessen kan tilskrives sjefsdesigner Pierre Morisset. Han ble født i Frankrike i 1950, og er en av de beste formgiverne i denimens verden. Det er ikke uten grunn at Morisset gjerne omtales som «jeans-kirurgen». Egentlig hadde han planer om å bli arkitekt. Men en velutviklet samlemani – på små knapper, gamle fotografier og cowboybilder – førte Morissets karriere i en annen retning. For da han fikk tilbud om å jobbe som vindusdekoratør takket han ja – og da sjansen bød seg til å åpne egen butikk grep han den med begge hender. Der solgte han vintagemote så vel som egen design. Snart eide han flere butikker, og de egenproduserte plaggene ble flere; jeans, armybukser og skinnjakker. 
Samtidig begynte Morisset å eksperimentere med ulike vasker, han etablerte sitt eget designbyrå og hadde snart tunge navn på kundelisten. Blant dem Liberto, Wrangler og Lee. 
Samarbeidet mellom Morisset og G-Star ble innledet i 1991, og tre år senere signerte de en eksklusiv kontrakt seg imellom. Morissets ideer og G-Stars visjoner viste seg å være en formidabel match. 
Morisset har et karakteristisk uttrykk, og det er hans design som danner selve fundamentet i G-Stars signaturstil. Franskmannen har et skarpt øye for detaljer og han henter ofte inspirasjon i sin enorme samling eldre, autentiske klær. I tillegg har han solid kunnskap i motehistorie. Morisset har dermed et spesielt blikk for tidløse plagg – som igjen gjør ham til noe langt mer enn en ordinær designer. 
Morissets mest legendariske bidrag for G-Star så langt, er utvilsomt G-Star Elwood jeans. Det var en motorsyklist som satte han på ideen – eller snarere buksa til syklisten, som var nesten deformert av regn og kulde. Måten den klistret seg til kroppen hans på var det som satte Morissets tanker i sving. 
I dag, ti år etter at Elwood-modellen ble lansert, er den fremdeles en av G-Stars mest populære jeans. Ikke så rart, egentlig, buksa har en unik passform og et særegent utseende.

Røft og rått – også for kvinner

G-Star var en stund forbeholdt menn, men i dag rommer merket også en velutviklet linje for kvinner. 
Rebecca Bach, født i 1979, er ansvarlig for kvinnekolleksjonen. Hun er født i Sør-Korea, men vokste opp i Danmark. 
I likhet med Morisset henter hun inspirasjon fra vintageklær og eldre bilder av svunne tiders mote. Deretter kombinerer hun disse ideene med G-Stars mer moderne uttrykk. Små og utsøkte detaljer forenes med røffe stoffer, og resultatet blir et funksjonelt og kult plagg med god passform og et enestående snitt. 
– Hva, i dine øyne, er det som gjør 
G-Star så unikt? 
– G-Star er et moderne denimmerke, med et svært sterkt design DNA. Vi designer med en klar og gjennomført signatur, hvor vi respekterer både merkets arv og denimens historie. Men vi designer også med en ny forståelse for hvilke muligheter som ligger i denim, og hva som passer en moderne livsstil, forteller Rebecca.

Strålende vinterkolleksjon

Årets høst- og vinterkolleksjon for kvinner kjennetegnes av ulike størrelser og volumer – noe trangt, noe nesten «oversized». 
En av sesongens heteste nyheter er buksen «3301 Jeg Skinny». Som navnet tilsier er dette en skinnyfit, laget i et ekstremt tøyelig stoff. Ikke bare sørger denne jeansen for ultimat stretch, men den bevarer også sin opprinnelige form etter bruk. Bukselinningen er laget i det samme elastiske stoffet, og sitter derfor perfekt rundt livet. Jeg Skinny er noe så sjeldent som trang, trendy og behagelig på samme tid. Et unikum, med andre ord. Kombiner den gjerne med en av G-Stars romslige jakker i dyp blått. 

Hos Studio Mote, en av Sandnes og Stavangers ledende butikker på G-Stars jeans for kvinner, gleder de ansatte seg til å presentere høstens kolleksjon for nye og gamle kunder. Utvalget er like solid og spennende, både i forretningene på Kvadrat, Amfi Madla og Amfi Vågen.
– Vi har enkelte topper og jakker, men det er først og fremst G-Stars jeans vi satser på. Maken finnes knapt. De er ganske enkelt fantastiske, forteller Annette Dale.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: G-Star