Hjem » Trondheim »  Fusjon gir fornøyde kunder

Fusjon gir fornøyde kunder

I februar i fjor slo Quartett Eiendom og Næringsbygg sine hoder sammen. Samarbeidet skal gi boligprosjekter med større lønnsomhet og enda mer fornøyde kunder.

Med etableringen av NB Gruppen AS, som eier 100 prosent av aksjene i både Quartett Eiendomsutvikling AS og Næringsbygg AS, sitter daglig leder i Quartett Eiendomsutvikling, Per Otto Wigum (t.h.) og daglig leder i Næringsbygg AS, Kent Hugo Høgås, nå på samme side av bordet når nye boligprosjekter skal tegnes ut.

Fra lokalene sine i Fossegrenda driver de to selskapene med boligutvikling og entreprenørvirksomhet innen både bolig- og næringsutbygging. Quartett Eiendom driver med kjøp og utvikling av eiendommer i Trondheim og randkommunene, samt utbygging av fritidsboliger i Oppdal. Næringsbygg er totalentreprenør på hovedsakelig næringsbygg, men også noe bolig. I februar i fjor fusjonerte selskapene og ble en del av NB Gruppen, som eier 100 prosent av aksjene i begge selskapene.

Mest mulig rasjonelt

På sin hjemmeside skriver NB Gruppen at de ved å samle byggherre og entreprenør i en og samme organisasjon, ønsker å styrke kommunikasjonen mellom eiendomsutvikler og entreprenør, noe som igjen skal sikre god kontroll og redusere eventuelle feil i byggeprosessen. Målet er å gi kundene en god kundeopplevelse fra kjøp til overtakelse av det ferdige produktet.
– Litt av bakgrunnen for at vi slo oss sammen var å gjøre det mer rasjonelt. Når vi sitter på samme side av bordet, kan vi instruere arkitekten, og vi har større forutsetning for å si hva som er rasjonelt å bygge, sier daglig leder i Quartett Eiendom, Per Otto Wigum.

Holder kunden oppdatert

Wigum har drevet med eiendomsutvikling siden 1988, og har bakgrunn fra blant annet Maja Eiendom og Prima Hus. Med seg på laget har han blant andre eiendomsut-vikler Eva Ekrem som har lang erfaring fra eiendomsbransjen, både som eiendomsmegler på nybygg og med utvikling av boligprosjekter hos utbygger. I Quartett jobber hun med utvikling og klargjøring av prosjekter for salg, samt følger opp eksterne meglere gjennom hele salgsfasen. I Quartett jobber hun med å klargjøre prosjektene ut til markedet og følge opp ekstern megler gjennom hele salgsprosessen. 
– Vi mener det ryddigste er å ta meglerbiten eksternt. Slik ivaretar vi kundene på best mulig måte, sier Ekrem. 
En viktig del av boligutviklerens oppgave, er ifølge Wigum og Ekrem å holde leverandører og kjøpere oppdatert gjennom hele gjennomføringsfasen. Quartett jobber derfor med kun et bindeledd ut mot kundene. 
– Derfor informerer vi kundene fortløpende om prosessen, sier Wigum. 
– Vi kan aldri bli gode nok til å informere kundene, supplerer Ekrem.

Tidlig inn i prosessen

Daglig leder i Næringsbygg, Kent Hugo Høgås, fremhever fordelen ved å føre byggherre og entreprenør sammen helt i starten av prosessen. 
– Det gir oss en mulighet til å styre ordrer, fremskynde eller utsette prosjekter. Når utbygger kommer til oss med et dyrt, arkitekttegnet prosjekt i den ene hånden og byggetillatelse i den andre, har vi gjerne kommet for sent inn i prosessen. Da er det gjerne for sent for entreprenøren på komme med innspillene som kunne gjort prosjektet mer kostnadseffektivt og minst like bra, sier han.
– Det er en trygghet for oss som utvikler å ha med entreprenøren fra start. Veldig tidlig i prosessen finner vi ut: hva er det vi skal bygge her? Hvordan skal vi bygge det? Hvilket segment er det vi bygger for? Først når alt dette er på plass kobler vi inn arkitekten og gir ham en spesifikk bestilling, legger Wigum til. 
Høgås understreker at det ikke er om å gjøre å bygge billigere enn andre. 
– Vi ønsker å bygge kvalitetsboliger, og det er mange måter å gjøre det på. Gjennomtenkte og rasjonelle løsninger gir alltid et bedre resultat, sier han.

70 prosent på næringsbygg

Næringsbygg AS både oppfører og rehabiliterer gamle næringsbygg, og bygger også boliger og utfører betong- og fasadearbeid. I tillegg er totalentreprenøren en av de største i Trondheim på bygging av bilanlegg. NB Gruppen har i dag blant annet prosjekt pågående i Klæbu og på Sluppen, og har også nettopp ferdigstilt et av de nye bryggehusene på branntomta i Fjordgata. Strategien er at 70 prosent av entreprenørvirksomheten skal være innen næringsbygg, mens 30 prosent skal brukes på boligbygging. 

Nye boliger i Trondheim og randkommuner

NB Gruppen satser på boligutbygging i både Trondheim og i randkommunene Klæbu, Skaun, Buvika, Børsa og Malvik. 
– Det er mange som velger å bosette seg utenfor Trondheim på grunn av pris, sier Wigum. 
– Det bygges stort sett boliger for folk med mye penger. Da er det billigere å bo i randkommunene, legger Høgås til. 
I Trondheim bygger selskapet 24 nye leiligheter i prosjektet Gamle Åsvei 51, og er også i gang med et boligprosjekt i Rimfaksevegen på Nardo.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Tormod Leithe/Dynamis

Følg IN magasinet på Facebook