Hjem » Interiør & design »  Funksjonell hverdagslykke

Funksjonell hverdagslykke

Kjøkkenet er for lengst definert som et oppholdsrom hvor man tilbringer mye tid. Vegger slås ned og dagens åpne løsninger krever mer struktur og orden. Det reflekteres i det moderne kjøkkendesign.

Hos Drømmekjøkkenet på Danmarksplass finner man de lekreste kjøkkenløsninger, med fremtidens funksjonalitet og komfort. Daglig leder Benedicte Grung viser vei gjennom den mangfoldige utstillingen.

«Kitchen in a cupboard»

Det massive designet til Multiform imponerer. Ved første øyekast er det som å vandre inn i en stue. Høyreiste skapreoler i svartbeiset eik, med åpne -og lukkefunksjon skaper et helt nytt og spennende uttrykk. Såkalte «Pocketdoors» kan enkelt skyves frem og tilbake, og blir usynlig med enkel justering.
Dette er for noe for de som ønsker noe spesielt og annerledes. Et populært kjøkken for dem som har det minimalistisk og stilrent i resten av hjemmet. Med stue og kjøkken i ett- løsninger, ønsker man gjerne en forlengelse av oppholdsrommet i samme stil. 
– Gjort på riktig måte kan denne løsningen skape en glidende overgang interiørmessig, og selve spiseplassen kan for eksempel skjermes for støy, forteller Grung.

Sesam, sesam, lukk deg igjen

Det sosiale samlingspunkt og selve hjertet i hjemmet, blir eksponert for alt som skjer av kokkelering og det som følger med. En egen arbeidsbenk til baking er f.eks. veldig praktisk, hvor kjøkkenmaskiner og utstyr man ikke bruker til daglig, kan lukkes inne etter bruk. Baking og søling er nærmest synonymt, spesielt om barna skal få utfolde seg under julebakst og bursdagsforberedelser.
– Poenget er at man kan velge om man vil ha en åpen eller lukket løsning, alt etter behov for arbeidsplass og skjerming, sier Grung. 
Et kjøkken kan fort fremstå som rotete. Det er ikke så mye maskiner og utstyr som skal stå fremme før det blir overfylt. I dag har vi utstyr og maskiner til det meste. Kaffemaskiner, juicere, blendere, og store kjøkkenmaskiner tar plass, men blir også ofte en del av interiøret. I tillegg er mer og mer integrert. Valgfriheten ved å vise fram eller skjerme, appellerer til mange. Noen velger kombiløsninger hvor noe står lukket og noe åpent, og viser fram kjøkkendetaljer og designerutstyr som fungerer som dekor og pynt, ifølge Grung. 
Hun medgir at dagens travle mennesker kanskje har behov for å stenge igjen litt av og til.
– Lukkefunksjonen er sikkert veldig praktisk for rotekopper som får uventet besøk også, ler hun. 

Fakta Drømmekjøkkenet Bergen

Adresse: Møllendalsveien 1, 5009 Bergen
Tlf: 55 20 84 80
Webside: www.dkb.no
Facebook: Følg 

Tekst: Camilla Ellefsen | Foto: Camilla Ellefsen & Drømmekjøkkenet

Følg IN magasinet på Facebook