Hjem » Oslo »  FULL (JULE)PAKKE

FULL (JULE)PAKKE

«Vi ger nöje for nöjets egen skuld!» Mottoet kommer fra gründeren bak Wallmans, Hasse Wallman. Og gjestene lar seg glede av allsidige Wallmans Oslo. Norges rendyrkede dinnershowrestaurant gjør det enkelt - plug and play!

Den 17. sesongen er i gang. Langs brusende Akerselva slo Wallmans Oslo seg ned i oktober 2000. Og her har de holdt stand siden.
– Vi skiller oss ut, og er den eneste aktøren i Norge som har Dinnershow, et konsept der man får både middag og show under samme tak, forteller Hanne Skullerud Alexandersen, daglig leder ved Wallmans Oslo.

Proffe

Og det er show og mat det dreier seg om; Wallmans er ensbetydende med profesjonelle artister, og sesongens show, «Rockin`» består av elleve ulike shownumre på en og samme kveld. 
– Artistene serverer også ved bordene, noe våre gjester synes er ekstra gøy, sier Skullerud Alexandersen. 
Hun vil rydde opp i den lille misforståelsen om at Wallmans består av syngende servitører; 
– Artistene er skolerte, og de fleste av dem har minimum en bachelor i artistfaget. Så lærer de seg servering i tillegg.
Skullerud Alexandersen tror enkelte har noen forutinntatte meninger før de besøker dinnershowrestauranten; 
– Men, når de først kommer til oss, så koser de seg veldig!! 
For Wallmans får stadige tilbakemeldinger. Og av den gode sorten. 
– Vi har gjort gjesteundersøkelser i alle år, der 5 er beste karakter. Vi ligger alltid helt oppunder 5, og bestreber oss på å levere bedre og bedre fra sesong til sesong!

Spiselig

Konseptet er nemlig svært spiselig, og det skal være noe som favner alle. 
– Det er satt sammen forskjellige typer show- og musikksjangre, og i løpet av kvelden skal du få «din» musikk. 
Skullerud Alexandersen antyder alt fra en jazzversjon av «Take on me», til Beatles a la storband, en opprocka «Flashdance», en dæsj heavy metal og Adele med en «twist».... blant annet. Og et svært heftig lyd- og lysanlegg kompletterer showet. Så kan man samtidig nyte en 4-retters fra det fullverdige storkjøkkenet som har tilhold i samme bygning.
– Vårt mål er å gi gjestene en helt eksepsjonell kveld, og vi vil også gi noen «surprises»... Men de kan jeg naturlig nok ikke røpe, ler Wallmans daglige leder.

Julebord

Det er høst, men nærmer seg julebordsesong. Wallmans tilbyr en komplett (jule)pakke, en «plug and play». 
– Vårt julebord er fullstendig planleggingsfritt. Du trenger ikke gjøre annet enn å dukke opp, trenger ikke være nervøs for pinlig stillhet, og kan fortsette med festen på Wallmans etter showet, tipser Skullerud Alexandersen. 
Det er også praktisk å ha en helkveld under samme tak. «Taken care of». Og hvor den største «bekymringen» er å finne rett antrekk. Salongen blir pyntet rikelig til jul, helt fra starten av november. Det blir en egen julemeny, og et av shownumrene gjort om til eget julenummer. 
– Det er gøy med julebord, og det passer like bra for vennegjenger som for bedrifter, mener Skullerud Alexandersen. 
– Ofte er det en miks, og som gir god stemning!

Julelunsj

På dagtid er det også muligheter for show og mat. Wallmans arrangerer julelunsj på etterspørsel for større grupper. Denne består av en 3-retters julemeny, og selvsagt underholdning. 
– Vi har en kunde, en stor bedrift som kommer for tredje år på rad, og de elsker det, forteller Skullerud Alexandersen. 
– Riktignok koster det noe mer enn å ha lunsj i kantinen, men det er deres måte å takke av gode kunder før jul.

Eventhus

Wallmans Oslo tilpasser lokalene etter størrelsen på gruppen. Salongen kan ta 570 gjester, og det mer intime selskapsrommet «Turbinen», 100. Wallmans gjør egentlig alt. Skreddersyr opplegg etter ønske, holder eventer, og reiser rundt «on tour». Hvis ikke kunden kan komme til Wallmans, kan Wallmans komme til kunden. Det meste er mulig. 
– Vi kan nesten gjøre hva som helst, sier Skullerud Alexandersen. 
Det kan dreie seg om alt fra kick-offs, bursdager og jubileer, til lanseringer av produkter. 
– Bare denne uken har vi to eventer. Vi arrangerer dessuten kurs og konferanse, og gjør det litt mer «sexy» – for å bruke et litt rart ord, enn det et hotell eller konferansesenter kan få til, smiler hun.

Happy New Year

Wallmans er gode på å feire. Og hva er vel en bedre anledning til å feire, enn selve nyttårsaften; 
– Vi lager til en skikkelig morsom nyttårsfest! 
Her trenger ingen gjester å planlegge i forkant, kjøpe inn ting, eller rydde i etterkant. Det er bare å komme til dekket bord. Bokstavelig talt. Kanapeer fås ved ankomst, samt et glass champagne på bordet. Så er det bare å nyte en eksklusiv 4-retters nyttårsmeny og følge Wallmans nedtelling mot midnatt! En herlig DJ spiller videre utover natten. 
– Førstemann til mølla! Mange synes det er veldig gøy å feire nyttår på Wallmans, forteller Skullerud Alexandersen.

Gir noe tilbake

Wallmans dreier seg om å underholde. Skape glede. Og det går an å ha litt tyngde selv om man driver med «lett underholdning». Ta sosialt ansvar. Wallmans Oslo har en gallaaften hvor deler av inntektene fra kvelden går til Rosa Sløyfe og til Flyktninghjelpen. I tillegg er artistene med på å donere penger til disse formålene. Så istedenfor selv å motta blomster – som ofte blir liggende og visne bak scenen – går pengene videre til disse to organisasjonene. 
– Det er vår måte å gi tilbake på, sier Skullerud Alexandersen. 
– Denne ordningen har blitt kjempepopulær. Artistene såvel som de andre på huset setter utrolig stor pris på å være med på dette, og det har blitt en årlig tradisjon!
Så er også grunnholdningen til Wallmans at man skal gi fine opplevelser til andre mennesker.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: John Resborn

Følg IN magasinet på Facebook