Hjem » Helse & velvære »  Frisørsalongen med det lille ekstra

Frisørsalongen med det lille ekstra

Er du ute etter et sted der du kan senke skuldrene i en stressende hverdag og en frisør som har tid til deg? Ja da er Relax frisør det rette stedet. Relax frisør AS ligger i fine, lyse lokaler sentralt på Bekkestua.

– Fra vi startet har vi ønsket å jobbe litt annerledes. Vi skal ikke bli som kjedene, sier Hoozan Jamal Yassin hos Relax Frisør på Bekkestua.
Medeier Heidi Ness Møller nikker. 
– Vi har begge jobbet andre steder, men vi ønsket å åpne en salong med et roligere og mer harmonisk uttrykk, sier Hoozan. 
– Vi tenkte på hva vi kunne gjøre for at kundene skulle si «åh, nå var det deilig å sette seg ned i stolen, nå kan jeg slappe av». 
Heidi og Hoozan åpnet Relax Frisør i 2008 i et lite trehus på Bekkestua.
– Der utviklet vi et fantastisk godt samarbeid og kundekretsen økte meget raskt. Etter få måneder var vi booket fra morgen til kveld. Det var så gøy, minnes Heidi og Hoozan.
Men etter to og et halvt år mistet de lokalene.
– Men det ble hell i uhell, sier Heidi.
– I stedet tenkte vi: Skal vi tørre å satse større!

En opplevelse

I 2010 flyttet de inn i dagens lokale, midt i sentrum av Bekkestua. Her så Heidi og Hoozan et stort potensiale for fremtidig vekst.
– Her har vi vært i seks år snart og er veldig fornøyde med lokalene. Det er helt topp og et perfekt sted å utvikle seg, sier Hoozan.
Relax Frisør er opptatt av å tilby kunden det lille ekstra. De serverer både kaffe og frukt, noe som ifølge eierne blitt veldig godt mottatt. 
– Det er en god start på behandlingen. Kundene får anledning til å roe ned og slappe av. Mange av dem sitter her i to timer, og da er det godt å fylle på med litt å spise og drikke. Kundene ønsker i dag noe mer enn å «bare» bli fine på håret, sier Heidi. 
– Det å komme til oss skal være en opplevelse. Vi trives med jobben, liker å gi service og det er nok en viktig grunn til at vi har så mange trofaste kunder, og en kalender som i stor grad er fylt opp året gjennom.

Crazy og klassisk

Frisørene hos Relax Frisør har lang erfaring og utmerkede ferdigheter innen alle typer hårbehandlinger og trender, enten det er moderne eller klassisk og tidløst. 
– Det er viktig for oss at vi skal treffe alle kundene på stil, sier Heidi.
Når det gjelder fargebehandlinger legger Relax Frisør vekt på helsevennlige mineral farger.
– Vi bruker den reneste hårfargen på markedet. Dette gjør vi både for kunden, miljøet og for oss frisører som jobber med fargene hver dag.
Innenfor hårtrender har moten for jenter en stund vært dominert av relativt lange frisyrer.
– Nå begynner vi å se kortere frisyrer. Krøller blir igjen stort og panneluggen holder seg i motebildet, sier Heidi.
– Noe som vi også gjør mye her i salongen er threading, det vil si øyenbrynstyling. 
For menn er velfrisert skjegg et must, og hårmoten går i retning av mer klassiske frisyrer, forteller Hoozan. Det er imidlertid ikke alle kundene som ønsker den siste trenden.
– Det er viktig at frisørene har et stort repertoar og at de er flinke til å forstå hva kundene ønsker, sier Hoozan.
– Det hjelper ikke hvor flink du er til å klippe om du misforstår kunden. 
Heidi og Hoozan er også opptatt av at alle salongens frisører skal få utvikle seg kreativt.
– Vi er stadig på kurs slik at frisørene er helt oppdatert på hva som foregår innen nye trender. Det er dessuten kjempeviktig for inspirasjonen.

Til stede for kundene

Service og kundebehandling prioriteres meget høyt hos Relax Frisør, sier Heidi og Hoozan. Det handler blant annet om å kunne tolke kundene, lytte og være mentalt tilstede. 
– Vi er opptatt av å vise kunden at man tar godt vare på dem, og at vi er hundre prosent tilstede. 
Kundene kommer og snakker om alt fra privatliv til jobbsituasjon. Enkelte ønsker bare å sitte stille og kikke i et moteblad. 
– Vi gir kundene de beste råd om en ny hårfrisyre, eller hvordan ta vare på den frisyren de har. Frisørene hos Relax Frisør har det godt med jobben sin og yter derfor sitt beste for kundene. Denne jobben gir så mye tilbake. Her hos Relax Frisør er vi opptatt av samarbeid og å ha et godt miljø der alle trives. Når det er slik, må vi ikke lære våre ansatte å yte god service, det kommer naturlig.

FAKTA: Relax Frisør

Adresse: Bærumsveien 207, 1357 Bekkestua
Timebestilling og Drop-in: 671 05 400
Webside: www.relaxfrisor.no
Åpningstider: Man 09 - 18, tirs - tors 09 - 20, fre 09 - 17 og lør 09 - 16.

Tekst & foto: Ketil Blom