Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Frisør med parykk-studio

Frisør med parykk-studio

Salong Karma er én av mange frisørsalonger i Trondheim, men i tillegg til de vanlige tjenestene har bedriften opprettet en egen parykkavdeling for kvinner, ungdom og barn.
Article image– Dette er noe spesielt og absolutt ikke en vanlig tjeneste å få hos en frisør, forteller medeierne Kari Randen Askim og Ingun J. Haugen til IN magasinet når vi er på besøk en ettermiddag i februar måned.

Trygghet og tillit

– Vi har et eget studio for å hjelpe kvinner, ungdom og barn som mister håret. Vi ser på dette som en stor utfordring siden det er meget viktig at disse kundene blir fornøyde og føler seg vel med sitt nye hår. Vi kan hjelpe til å opprettholde livskvaliteten ved hårtap og gir veiledning og støtte gjennom prosessen, samt profesjonell oppfølging.

Parykkavdelingen er for kvinner, ungdommer og barn, siden det er her Kari og Ingun har sin spesialisering. Til undertegnedes store uvitenhet, er det store og omfattende kunnskaper som skal til for å tilpasse en parykk til hver enkelt kunde. Forskjellen på en parykk tilpasset kunden, kontra feil parykk på feil person, er som natt og dag.
– Det er viktig å ha med seg en nær slektning eller venn, og da skal du vite at vi legger vekt på en god mottakelse og at du som kunde skal bli fornøyd, forklarer Kari og Ingun i parykkstudioet som holder til vis a vis selve frisørsalongen.
Kvalitet i fokus
Hos salong Karma får du både konsultasjon, veiledning, utplukking og prøving av parykker i ro og mak i parykkstudioet, uten forstyrrelser fra andre ansatte og kunder. Dette er noe de har stor fokus på.
– Vi sitter ikke med lager i Trondheim, men bruker forhandlere i Oslo. Etter en konsultasjon, der vi blir enige ut fra bilder og kataloger, får vi tilsendt parykker som er hos oss dagen etter. Det er ikke alltid vi blir fornøyde ved første prøvesending, men det blir en pekepinn som vi jobber videre ut fra. Våre forhandlere må noen ganger bestille opp parykker som de selv ikke sitter med på lager fra blant annet Tyskland, men disse sendingene går raskt i dagens samfunn.
Parykker av ekte hår spesiallages i Østen etter mål og farge til kunden, det tar vanligvis 8- 10 uker.

Vet hva vi snakker om

En av frisørene ved salongen har selv brukt hårerstatning i mange år grunnet flekkvis og varig håravfall (alopesia). Dette er naturlig nok en nyttig erfaring å ta med seg og hun har lært de andre medarbeiderne hva dette innebærer i prosessen med å miste håret.
– Vi fokuserer på kvinnesiden fordi vi vet hva vi snakker om når en kvinne mister håret, begrunner Kari og Ingun.
Skulle du ønske å bruke ekspertisen på Flatåsen, men samtidig ikke har anledning til å komme deg til salongen, så kan salong Karma hjelpe deg der du er hvis avstanden ikke er for lang.
Article image

Barn og ungdom

Den 23 år gamle bedriften satser ikke bare på kvinner, men har også egne parykker for den yngre garde.
– For denne gruppen har vi både capser og skjerf med påsatt hår, og om nødvendig bruker vi en syerske som hjelper oss med å spesialtilpasse bandanaer. En bandana er et hodeplagg med påsydd hår, dette er mye brukt av barn som mister håret på grunn av medisinering. Nå får du kanskje et inntrykk av at det er snakk om kun et parykkstudio, dette medfører ikke riktighet. Det er et spesialtilbud for dem som kommer i en slik situasjon.

Hair extensions og partyparykk

– En av våre ansatte har spesialisert seg på hair extensions som i dag er brukt som hårforlengelse og/ eller hårfortykning, dette blir også brukt av noen som har mistet håret på grunn av medisinering. Når håret begynner å vokse ut kan man bruke denne teknikken for å få tilbake ønsket lengde, inntil håret har vokst ut, forteller Kari og Ingun.

Partyparykk er en populær nyhet. Disse parykkene kalles Fashion Parykker og blir benyttet av pop artister og filmbransjen. De er billigere enn andre parykker men har en annen kvalitet da de ikke ment til daglig bruk. De kan også style din vanlige parykk om du skal i et selskap, en festfrisyre om du vil.

Om salong Karma

Blant de ansatte finner vi, i tillegg til medeierne Kari og Ingun, fire andre frisører i Brit, Elin, Bibbi, og Katrine.
– Vi tilbyr bred kompetanse med lang og nyttig erfaring innen frisøryrket og innspill med yngre medarbeidere som også er viktig å ha, avslutter Kari og Ingun til IN magasinet.

Denne kompetansen brukes i rolige omgivelser, hvor du med gratis parkering og en kopp kaffe kan slappe av i ventekroken i påvente av en time uten sentrumets stress og mas.


Tekst: Thomas Karlsen Foto: Hege Landrø Johnsen