Hjem >  Frihet uten kjøkkenhette

Frihet uten kjøkkenhette

Kjøkkenet er uten tvil et av rommene i huset hvor vi tilbringer mest tid. De siste årene har kjøkkenet utviklet seg i retning av et allrom, gjerne med en åpen løsning mot stuen. Dette stiller helt andre krav til utformingen av kjøkkenet. Med benkeventilasjon fra BORA slipper du en stor kjøkkenhette som bråker og tar opp plass, samtidig som den mye mer effektivt fjerner damp og fettpartikler.

Det er ikke uten grunn at vi ofte referer til kjøkkenet som husets hjerte. Her både lager vi mat, spiser, gjør lekser, jobber og nyter sene kvelder med familie og venner. De siste årene har kjøkkenet blitt en stadig viktigere del av våre liv. Faktisk viser en markedsundersøkelse BORA har fått utført at en av tre nordmenn mener et godt kjøkken bidrar til et bedre kjærlighetsliv. Og hver femte nordmann svarer at et godt kjøkken bidrar positivt i sexlivet. Kanskje ikke rart at så mange planlegger eller drømmer om å pusse opp kjøkkenet?
De fleste som har pusset opp et kjøkken har nok på et eller annet tidspunkt i prosessen irritert seg over nødvendigheten av en stor og ofte stygg kjøkkenhette. Og det er nettopp de gamle kjøkkenhettene som BORA har en visjon om å bli kvitt for godt. BORA benkeventilatorer er en ny ventilasjonsteknologi som trekker av dampen direkte fra koketoppen. 
– BORAs visjon er faktisk kjøkkenhettens død. Vi ser at trendene går mer og mer mot at hjemmet er en todelt sone hvor kjøkken og stue er den sosiale delen hvor man underholder gjester. Ofte trekker man inn elementer som spisestue, peis, TV eller sofa på kjøkkenet eller man går for en åpen løsning mellom de to rommene. BORA gjør at man har mye større fleksibilitet i innredningen av kjøkkenet. Siden benkeventilatorene fra BORA er gjemt inni skroget kan man faktisk ha steketoppen hvor som helst og man slipper en stor kjøkkenhette som tar mye plass og kanskje hindrer utsyn, forteller daglig leder Eva Hannisdahl og salgs- og markedssjef Hanne Pedersen i Engebretsen.
Det er Engebretsen som har agenturet for BORA i Skandinavia og 1. september åpnet de et fantastisk showroom i Drammensveien 127 på Skøyen. Selv om Engebretsen kun selger til forhandlere så er alle velkomne innom showrommet for å la seg inspirere og få en demonstrasjon av produktene. Og det er vel verdt å ta turen innom!

Mer effektivt med benkeventilator

Siden kjøkkenet har blitt et allrom er det også vanligere å ha ulike tekstiler på kjøkkenet. Dermed er det viktigere enn noen gang å få fettpartikler og damp ut av rommet så effektivt som mulig. BORA anvender et grunnleggende fysisk prinsipp som gjør den mer effektiv enn tradisjonelle kjøkkenhetter. Damp stiger med en hastighet på en meter per sekund, mens BORA benkeventilator trekker av damp i en nedgående retning med en hastighet på fire meter per sekund. Resultatet er at damp og os umiddelbart blir trukket vekk slik at kokken er omgitt av frisk, ren luft og hverken hår, klær eller kjøkkenet lukter av matlaging.
– Før i tiden antok man at fettpartikler steg oppover, men man får ikke fettpartiklene 50 cm opp i en kjøkkenhette. I verste fall blir kjøkkenhetten bare dyr belysning, mens os og fettpartiklene spres rundt i rommet. Vi ser at det er mange som får en åpenbaring, og har man skiftet til benkeventilator er det helt utenkelig å gå tilbake. Fremtiden er definitivt uten kjøkkenhette med fri luft og utsyn.

Estetisk og funksjonelt

BORA benkeventilasjon ble utviklet av en tysk kjøkkensnekker, Willi Bruckbauer, som i mange tiår hadde irritert seg over de store kjøkkenhettene. De to damene hos Engebretsen forteller at først ble han latterliggjort i bransjen, så kom beundringen og nå har konkurrentene begynt å kopiere han. 
– BORA benkeventilasjon er både funksjonelt og estetisk. Siden den er så nedtonet og såpass skjult gir den nærmest en «wow» effekt. I tillegg kan benkeventilatoren enkelt plukkes fra hverandre og alle løse delene kan settes rett inn i oppvaskmaskinen.
Engebretsen er også distributør for KWC kraner som også gir en wow-effekt. Her har man nemlig en diskré fjernkontroll som er magnetisk og ser ut som en del av armaturet. Men denne kan man skru av og på vannet og styre temperaturen. 
– Nordmenn pusser opp og er villige til å legge mye penger i både kjøkken og bad. Vi ser at mange skifter kjøkken hvert tiende år og ønsker seg et nytt, fresht kjøkken med innovative løsninger. Siden kjøkkenet er et av husets viktigste rom er det også viktig at det fungerer optimalt og gjør hverdagen så lett som mulig, avslutter Eva og Hanne og ønsker alle hjertelig velkommen til et inspirerende besøk i showrommet på Skøyen!

FAKTA: Syv fortrinn med BORA ventilatorer:

1. Matlaging uten lukt
2. Energibesparende
3. Stillegående
4. Lett å rengjøre - de tre delene av trekkventilen går rett inn i oppvaskmaskinen
5. Eksklusivt, prisvinnende design - laget i solide materialer som rustfritt stål
6. Siste utvikling innen kjøkkenarkitektur: økt fleksibilitet av rombruk og plassering
7. Fritt utsyn, åpen samtale i et dynamisk kjøkken.

FAKTA: Engebretsen

Showroom: Drammensveien 127 på Skøyen
Web: www.engebretsen.no
Epost: post@engebretsen.no
Instagram: @bora_scandinavia
Telefon: 22 47 75 90
Åpningstider: mandag – fredag kl 10:00 – 18:00 & lørdag kl 11:00-15:00

Tekst & foto: Mona Gullstein

 

Følg IN magasinet på Facebook