Hjem & fritid »  Fransk innovasjonskjøkken

Fransk innovasjonskjøkken

Franske Schmidt er blant Europas største kjøkkenprodusenter, og med 50 års erfaring i bransjen står faglig tyngde i sentrum. Men de stolte tradisjonene går hånd i hånd med ambisjonen om å levere de mest moderne løsningene innen design og funksjonalitet. Det gjenspeiles i
filosofien «Keep the best change the rest».

Det er innovasjon kombinert med det beste av tradisjoner som er Schmidts varemerke. Det har gjort merket til den ledende produsenten i Frankrike og landets største eksportør av kjøkkeninventar. Nettverket av 450 rådgivningssentre spredt over 21 land gjør Schmidt til en spydspiss for fransk nytenkning verden over. I Norge kan vi bli kjent med dette spennende merket i Wergelandsveien 1 i Oslo. Så snart man er over dørstokken trekkes blikket mot en uvanlig vri på det moderne kjøkkenet. Bli kjent med en spennende og særegen vri på kjøkkenøya; modellen Giro eller «det runde kjøkken». Kjøkkenet som allrom er en ide mange kjenner seg igjen i og som representerer matlagingsrommets sosiale funksjoner. Giro rendyrker denne tanken enda sterkere. Den fint buede øya fremhever rommets innbydende atmosfære og er et annerledes og kreativt innslag.

Cockpit kitchen

Med en høyskapsvegg som bakteppe kommer den unike formen virkelig til sin rett. Alle hvitevarer og oppbevaringsbehov kan bygges inn i en romslig høyskapsvegg, og overlate kjøkkenets sentrale funksjoner til den buede «cockpiten». Komfyr og vask er praktisk å ha innenfor umiddelbar rekkevidde når mat skal tilberedes og behandles, og kan bli selvstendige estetiske elementer som kommuniserer med Giros bueform. Induksjonsplater kan integreres lekkert i selve benkeplaten, noe som fremhever den geometriske formen. Funksjonen smelter sammen med hensynet til de rene og glatte linjen, og blir et estetisk element i seg selv. Tilsvarende kan man velge en trill rund vask og la kjøkkenøyas buede form gjentas i en lekker sirkulært ventilasjonshette som fanger opp sirkelmønsteret i induksjonsplatene. Bosch-Siemens` luksuriøse merke NEFF har løsninger som passer til «det runde kjøkken» og understreker den særegne looken.
– Designet er et elegant smalingspunkt for gjester, familie og venner. Vi er unike i Norge og Europa når det gjelder det runde kjøkkenet og det finnes få produsenter som leverer denne løsningen, forteller Johan Pedersen hos Schmidt.
Med en unik kombinasjon av milelang bransjeerfaring, fransk innovasjonslyst og enorme valgmuligheter i alle ledd, representerer Schmidt Kjøkken med fremragende løsninger for en moderne livsstil.

Tekst: Elin Kvandal  Foto: Studio LK/Anne