Hjem » Oslo »  Fra tabu til trend

Fra tabu til trend

En kjedereaksjon har ført til at Harald Næs står her og smiler i sin splitter nye butikk på Byporten. Det lukter nytt treverk, og hvor jeg enn snur meg møter jeg iver, entusiasme og store drømmer. For butikken er ikke bare en butikk – Harald vil åpne en dør inn til et helt univers av lyd.

Når jeg spør Harald om han kan fortelle hvordan HØR ble til, ler han hjertelig. For konsekvensene av nedsatt hørsel har Harald selv kjent å kroppen, og er en historie han gjerne deler.
– Jeg skulle hoppe ned i vannet, og da jeg traff vannkanten skjedde det noe med trykket. Resultatet er at all lyd blir betydelig lavere, forteller han. 
Stresset skaden påførte gjorde at Harald ikke lenger klarte å konsentrere seg. Det endte med at han mistet jobben. Men det er aldri så vondt at det ikke er godt for noe, og det han opplevde har ført til at han har startet et helt nytt konsept innen lyd og hørsel. 
– Da jeg søkte hjelp følte jeg ikke at jeg kom gjennom noe sted. I det offentlige er køene lange, opptil 48 uker. For meg tok det et og et halvt år, fortsetter han. 
Harald mener at hvis det hadde vært synet det hadde vært noe galt med, hadde han gått til en optiker og fått briller med det samme. Dessverre fantes ikke tilsvarende tilbud innenfor hørsel, og det var dette som tente spiren som nå er HØR. 

Fra tabu til trendy

– Mitt største savn da jeg søkte hjelp for skaden var at jeg ikke følte meg som en kunde, men som en pasient med dårlige vilkår. Nå har vi rett og slett skapt en kundereise innenfor hørsel, sier Harald, som har stor tro på at dette blir starten på mye bra innenfor feltet. 
I butikken på Byporten vil de hjelpe til med å forebygge og helbrede hørselsskader, og de selger også det nyeste innenfor god lyd. De tilbyr drop-in-time hos audiografer, og et leieabonnement på høreapparat i spreke farger. Det skal ikke lenger være tabu å bry seg om hørselen. Det skal være trendy. 
– Som oftest sitter de som får hørselsskader i baksetet. Hos oss sitter de i førersetet!

Fakta: Hør

Butikk: Byporten i Oslo, Jernbanetorget 6
Web: www.hør.no
Instagram: www.instagram.com/hoer.no
Facebook: www.facebook.com/hoer.no

Tekst & foto: Pauline Östgård

Følg IN magasinet på Facebook