Hjem » Bergen »  Fra lårhalsbrudd til pupper

Fra lårhalsbrudd til pupper

Vurderer du brystoperasjon er sannsynligheten stor for at Tom Inge Ørner er et av de første navnene du får anbefalt. Som en av landets mest erfarne plastik-kirurger har han utført tusenvis av brystoperasjoner på fornøyde kunder. Nå har han åpnet ny klinikk, Plastikkirurg1, sammen med kollega Christian Busch. IN magasinet tok en prat med Dr. Ørner for å høre om veien fra å fikse lårhalsbrudd til å bli Bergens puppeekspert.

Det sies at veien blir til mens man går. Etter å ha hørt Tom Inge Ørner fortelle om sin eventyrlige karriere er konklusjonen at det er en god blanding av talent, hardt arbeid og noen tilfeldigheter. Faktisk var det tilfeldig at han både ble lege og endte opp i Bergen. 
– Jeg hadde egentlig ingen planer om å bli doktor. Men så fikk jeg hele tiden høre av familie og venner at jeg som var så flink måtte bli lege. Selv hadde jeg aldri tenkt verken at jeg var flink eller at jeg skulle bli lege, men jeg begynte på medisin og ble doktor. Det at jeg endte opp i Bergen var en enda større tilfeldighet. Da jeg skulle i militæret trodde jeg at jeg skulle til Horten. Men så satt jeg og pratet med noen av livets glade gutter på Herregårdskroa i Frognerparken og de fortalte at det ikke var Horten, men KNM Horten som lå til kai i nettopp Bergen, sier Dr. Ørner med et smil. 
Siden har Bergen vært hans hjem han startet som ortoped ved Haukeland sykehus. Det var nemlig bruddskader han egentlig skulle jobbe med. 
– Det var veldig gøy å jobbe som ortoped, løpe rundt i gangene på Haukeland Sykehus og føle seg som en helt som fikk pasientene på bena igjen. Det var bare det at spesialistutdanningen var så innmari lang. 
I stedet begynte han med plastikkirurgi og jobbet mye med brannskader, håndkirurgi og rekonstruktiv kirurgi av blant annet bryst etter kreftoperasjoner. 
– Rekonstruktiv kirurgi, hvor man fikser noe som er ødelagt, er utrolig spennende. Jeg fant raskt ut at jeg var en sånn fyr som elsker å sitte ti timer på en operasjonsstue og flytte vevsbiter fra et område på kroppen til en annen. 

En strand utenfor Rio de Janeiro

Dr. Ørner forteller at han hele tiden ble drevet av et ønske om å bli best og etter hvert fant han ut at om han skulle bli skikkelig god så måtte han ut i verden. 
– Jeg lånte penger i banken og reiste verden rundt i åtte måneder hvor jeg hospiterte ved ulike sykehus. For å fylle tiden besøkte jeg også privatklinikker hvor jeg møtte kosmetiske kirurger. Jeg likte de private klinikkene hvor alle var veldig opptatt av at pasientene skulle bli fornøyde og hvor de hadde lidenskap for det de drev med. Jeg hadde to drømmer, den ene var å bli en god mikrokirurg og den andre drømmen ble til på en strand i Buzios utenfor Rio de Janeiro. Mens jeg lå på stranden lurte jeg på hvordan jeg noen gang skulle få råd til å ta med en familie til en sånn plass.
Etter at han kom tilbake til Bergen fortsatte Dr. Ørner å jobbe ved Haukeland sykehus. Han oppdaget raskt at hans muligheter var begrenset. Oppgavene sto ikke akkurat i kø. I tillegg hadde han et ønske om å kunne bestemme over sin egen hverdag, ha ansvar for et eget fagfelt, og ha sine egne pasienter. Da en sveitsisk investor som han hadde truffet på sin rundreise, ringte og ville ha han med å starte privatklinikk, ble Klinikk Bergen født. Ved siden av de private pasientene fikk klinikken også etter hvert avtale med det offentlige helsevesenet. Etter en stund fant han ut at han hadde endt opp i en tilsvarende virksomhet som den han hadde sluttet i. 
– Istedenfor å bygge opp en virksomhet var jeg blitt fanget i en virksomhet. Da investorer banket på døren, valgte jeg å selge til Teres Medical Group, men jeg beholdt en eierpost og fortsatte å jobbe der. Senere solgte jeg også eierposten til Aleris, sier han. 

Norges fineste privatklinikk

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at Dr. Ørner tjente godt på salget av klinikken. Men mens det for mange høres ut som himmelen å nyte late dager med vin og golf, så ligger den livsstilen ikke helt for Dr. Ørner. Han trives best når han jobber. 
– Jeg har det sinnsykt gøy på jobb og elsker jobben min. Det er kanskje ikke alle som tror det, men penger har aldri vært drivkraften. Det viktigste for meg har alltid vært å ha det gøy på jobben. Jeg hadde fremdeles en drøm om å bygge en klinikk som er akkurat slik som mine pasienter fortjener og forventer. Dermed startet min kollega Christian Bush og jeg Plastikkirurg1 som vi mener har blitt Norges fineste privatklinikk av sitt slag. Her har vi både dedikerte og serviceinnstilte medarbeidere og alt det nyeste innen medisinsk utstyr. Her føler jeg at jeg har laget den klinikken jeg ikke hadde tid, kunnskap eller penger til å lage tidligere! 
På den nye klinikken utfører de alt innen privat plastikkirurgi med unntak av neseoperasjoner. I tillegg tilbyr de flere ikke-kirurgiske behandlinger som injeksjonsbehandlinger og hudbehandlinger. Med dataprogrammet Crisalix har de dessuten muligheten til å vise 3D modeller av pasientenes bryst, slik at man selv kan se hvordan man blir seende ut etter en operasjon. 
– Jeg blir ofte kalt «psykolog med kniv». I løpet av min karriere har jeg operert rundt 15 000 pasienter og halvparten av disse har vært brystpasienter. Svært mange opplever å få bedre livskvalitet etter en slik operasjon. For oss er det viktigste at alt vi gjør er på pasientenes premisser og at de blir fornøyde, avslutter Dr. Ørner.

FAKTA: Plastikkirurg1

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli
• Tlf: 55 99 11 00
• Web: www.plastikkirurg1.no
• Instagram: www.instagram.com/plastikkirurg1
• Facebook: www.facebook.com/plastikkirurg1
• Hos Plastikkirurg1 er det et mål at resultatet av behandlingen skal oppfylle dine forventninger. De ønsker, sammen med deg, å skreddersy et behandlingsforløp med utgangspunkt i dine forventninger. 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Plastikkirurg1