Hjem >  Fra kundens idé til drømmekjøkkenet

Fra kundens idé til drømmekjøkkenet

Moderne eller tradisjonelt. Stilrent og behagelig, men med personlig egenart. Hos Drømmekjøkkenet er mulighetene uendelige.

– Vi bruker mye tid med kunden og setter av tid til den gode samtalen, sier Unni Alfsvåg.
Alfsvåg er daglig leder ved Drømmekjøkkenet på Forus. Butikken på Forus åpnet for kun et drøyt år siden, men Drømmekjøkkenet har snart produsert kjøkken i 80 år. Drømmekjøkkenet har dessuten etablert en ny prosjektavdeling i år, som er rettet mot utbyggere i Rogaland. Terje Lund er leder for avdelingen, og har lang erfaring fra tilsvarende arbeid i Bergen.

Hverdagsglede

Et funksjonelt design sammen med rette farger og materialer betyr alt, og hverdagsglede er sentralt i prosessen med å utvikle et kjøkken. Drømmekjøkkenets sortiment er stort, i høy kvalitet, og kan tilpasses etter spesialmål. Kunden kan drømme seg bort i ulike fronter, farger, benkeplater og funksjonelt ekstrautstyr. I dag preger trend og mote kjøkkenet mer enn noen gang før. Et rom som tidligere var lukket er blitt en sentral del av boligen, gjerne i åpen løsning til stuen. Det krever lure løsninger.

Særegne elementer?

Foruten kjøkken-, bad- og garderobeløsninger lager forhandleren alt fra tradisjonelle vitrineskap til moderne veggseksjoner og tv-møbler. At produktene produseres på egen fabrikk gir muligheten til å tilpasse mål og utførelser etter kundens ønske. Det har også blitt veldig populært med håndtaksfrie dører og skuffer. Nytt av i år er såkalte tip-on skuffer som åpner seg ved å dytte på fronten. Om en også installerer servodrive på kjøleskapet, blir kjøkkenet helt håndtaksfritt.
Drømmekjøkkenet fokuserer mye på funksjonalitet. Det kommer stadig nye løsninger som gjør kjøkkenet bedre, både med tanke på oppbevaring og arbeidsflyt. En annen nyhet i år er oppgraderte skuffer i delikat hvit eller mørkegrått, med klart glass i sidene som går helt til bunnen. Dette gjør skuffene enda større og finere innvendig.
- Alle ønsker seg dype og store skuffer, sier Alfsvåg, og mener det handler om utnyttelse av arealet og muligheten til å rydde bort forstyrrende elementer.
Et nytt kjøkken er en langtidsinvestering, og derfor vil mange ha det stilrent. I dag ønsker likevel mange seg særegne elementer i et ellers minimalistisk kjøkken. Som et par kjøkkenskap i en annen farge eller håndtak i en kul utførelse. Det er mange muligheter for å vise egenart. Unni, Gro, Marita og Linda hos Drømmekjøkkenet ønsker alle kunder velkommen innom i Forusbeen ved Shellstasjonen.

Tekst: Emilie Gundersen | Foto: Emilie Gundersen & Drømmekjøkkenet