Hjem » Bergen »  Fra drøm til virkelighet

Fra drøm til virkelighet

Anestisykepleier Siri M. Vinnes har alltid hatt en drøm om å starte sin egen butikk. Nå har hun drevet Mogs i Marken i snart to år.

Butikken i gågaten er full av fristende godbiter. Her finner vi en god miks av dyre og rimeligere varer, der alle kunder kan finne seg noe de liker. Siri påpeker at butikken er en livsstilsbutikk der kvinner kan finne klær, sko, småinteriør, te av beste kvalitet, sjokoladetrøfler, superfood, kaffe og make-up. Ingenting i butikken har nådd hyllene tilfeldig, hver eneste kvadratmeter er fylt med varer som kvinner i alle aldre setter høyt på ønskelisten. Innerst i butikken finner du også en koselig liten sittegruppe der du kan ta en velfortjent pust i bakken.

Superfood

Mogs har ett bredt utvalg av superfood. Superfood er mat som er proppfull av næringsstoffer. Råvarene som blir brukt er valgt ut fordi de har høyt innhold av næringsstoffer og antioksidanter. Mogs fører det kjente svenske merkevaren, Renée Voltaire. Produsenten er kjent for å stille store krav til økologiske råvarer. 
– Det er mange som kjøper superfood. Det går f.eks. mye av en krydderblanding med alger, havsalt og sesamfrø. Den er fantastisk til sushi og den er veldig god til stekt fisk og kjøtt, mener Siri M. Vinnes.

Høstens farger

På klesstativene langs den ene butikkveggen henger det kjoler, skjørt, topper, skjorter og gensere i alle høstens farger. 
– I høst er burgunder den store fargen i tillegg til mørk blått og grått. I sko er det mye ankelstøvletter i svart, grått og burgunder. Når det gjelder småinteriør som lysestaker for eksempel har vi fått inn mye gull, hvitt og svart. Gjerne i kombinasjon, forklarer butikkeieren. 
Siri smiler og går bort til en reol og peker på noen hvite og rosa tekopper. De er designet med gullhank, kule bilder og tekster. 
– Disse koppene er fantastisk fine, de finnes i to størrelser, til kaffe og te og de er i håndlaget keramikk, smiler butikkeieren.

Make-up fra Danmark

Nærmeste nabo til tekoppene finner du butikkens utvalg av make-up. 
Tromborg – økologisk sminke av ypperste kvalitet. I 2011 ble Tromborg kåret av magasinet WOMAN til best i test foundation. 
– Tromborg er en kjent merkevare som kunder vet er kvalitet. Tromborg har produkter med veldokumenterte ingredienser, uten bruk av parabener, mineraloljer, syntetiske parfyme eller kunstig farge, forteller Siri. 
Ønsker du å vite mer om høstens vareutvalg stikk innom butikken eller følg med på Mogs facebookside. 

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Kristin Kjeilen Ukvitne & Mogs