Hjem >  Fornuftsttridige fakta

Fornuftsttridige fakta

Visste du at Saudi Arabia importerer kameler fra Australia? Eller at det på Spotify ligger 4 millioner sanger som ikke har blitt avspilt en eneste gang?

Ikke alle vet at Rod Stewart mistet jobben som tapetdesigner fordi han er fargeblind, eller at Putins bestefar jobbet som kokk for både Lenin og Stalin, og for Rasputin. Etter at George Bush Sr. kastet opp i fanget på Japans statsminister under en statsmiddag i 1992 har det japanske ordet for å spy vært bushusuru. Endelig kommer det flere morsomme fakta fra redaksjonen bak BBC-programmet Quite Interesting.
Klikk her for å bla i boken

Stephen Fry og teamet bak det populære britiske TV-programmet Quite Interesting har nok en gang samlet en mengde kuriøs (og som regel svært unyttig) kunnskap – til ellevill begeistring for lesere over hele verden.
Som i sine tidligere bøker, redefinerer de begrepet allmennkunnskap og kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub gjennom lange kvelder til alle tider.

REDAKSJON

JOHN LLOYD CBE er skaperen av TV-programmet QI (Quite Interesting) og mannen som utformet The News Quiz (som Nytt på nytt er inspirert av), Født på solsiden for radio, Not the Nine O'Clock News, Spitting Image og Sorte Orm for fjernsyn.
John Lloyd og John Mitchinson har blant annet skrevet bestselgeren En ytterst interessant bok om alt du ikke vet.  Inntil da var de legendariske for sin uvitenhet om dyrenes verden. 
JOHN MITCHINSON, QIs reserachleder, har vært både bokselger og forlegger og tatt seg av så forskjellige forfattere og kunstnere som Haruki Murakami, The Beatles og en dame som strikket med hundehår. 
JAMES HARKIN er TV-programmet QIs (Quite Interesting) hovedresearcher, han har en grad i matematikk og fysikk, en mørk fortid som regnskapsfører for en pubkjede, og bærer kallenavnet "Turbo" for sin fenomenale arbeidskapasitet. 

Tekst/presselding hentet fra: mynewsdesk.com