Hjem >  Form, fest og farger

Form, fest og farger

Louis Poulsen lanserer en ny og litt annerledes lampeserie i samarbeid med den svenske designeren og grafikeren Clara von Zweigbergk.

«Jeg har ikke noe imot at folk tenker på varmluftsballonger og karuseller når de sitter ved kjøkkenbordet og ser opp», smiler Clara von Zweigbergk når hun blir bedt om å beskrive sin nye lampeserie.
CIRQUE, som lampeserien heter, ble utviklet i samarbeid med Louis Poulsen og er inspirert av et besøk til Tivoli i København. Tivoli er fylt med ting som snurrer – karuseller, sukkerspinn og lykkehjul. Når en ting dreies raskt rundt, flyter fargene sammen og blir til vannrette bånd av farger. Alle disse inntrykkene ble samlet i en livsglad lampe som forener utradisjonelle farger og former i en nyskapende design som både i dagslys og i tent tilstand gir omgivelsene karakter og karisma. Den nye lampeserien er velegnet både til restauranter og barer og i kjøkkenet og spisestuen. Den gir et mykt, nedadrettet lys på grunn av den matte, hvitlakkerte innsiden, og er blendfri ved normal opphengingshøyde.

Fargerik

CIRQUE fås i tre gjennomgående fargekombinasjoner og i tre størrelser: Ø150 mm, Ø220 mm og Ø380 mm. Den er utstyrt med en E27-sokkel, og hele det store utvalget av LED-lyskilder som er på markedet i dag, kan derfor brukes. Det gir frihet til å velge akkurat den lyskilden som du tror gir best fargegjengivelse og lystemperatur i rommet. Fargene på CIRQUE er sammensatt på en ukonvensjonell måte, og er tilgjengelig i tre kombinasjoner – en er svært fargerik og de to andre er mer dempet. Enkeltvis fremstår CIRQUE som et fargerikt innslag i rommet, den dekorative effekten øker tilsvarende når den opptrer i klynger. CIRQUE innbyr til å tenke kreativt når det gjelder belysning uavhengig av rominnredning.

Robust lampe

CIRQUE er laget av aluminium og er derfor en robust lampe som kan brukes både på kjøkkenet og barnerommet, så vel som i barer og restauranter. På grunn av lampens direkte nedadrettede lysfordeling er den særlig velegnet til lave sammenstillinger over et bord eller som en lavere hengende gruppe i et hjørne. CIRQUE er enkel å rengjøre og er både dekorativ når lampen er slukket og stemningsskapende når den er tent. CIRQUE setter farge på hverdagen for alle som vil ha mer enn bare lys.

Følg IN magasinet på Facebook