Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Forbereder kroppen til sommeren

Forbereder kroppen til sommeren

Privathospitalet, Fana medisinske Senter tilbyr permanent hårfjerning av armhuler, bikinilinje, ansikt og legger.

Hårfjerningen oppleves som små nålestikk, men gjør ikke vondt.

For noen begynner forberedelsene til sommerkroppen allerede nå.
– De fleste må regne med 4-6 behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Dermed kan det være lurt å begynne å tenke på sommeren allerede flere måneder i forveien, forteller sykepleier Alfa Catrin Gangsøy.

Fjerner hår permanent

Mange kvinner er lei av å måtte barbere seg ofte, og inngrodde hår er et hyppig problem blant mange. 
– Ved å fjerne hårene med laser, forsvinner også problemet med inngrodde hår. Noen har også cyster på eggstokkene (PCO) som kan gi uønsket hårvekst. Også menn med mye hårvekst på rygg og bryst tar kontakt med oss, sier Gangsøy.
Laserenbehandlingen ødelegger hårrøttene permanent.
– Hårfjerningen oppleves som små nålestikk, men gjør ikke vondt, selv om noen kan finne det ubehagelig. I forkant av behandlingen er det viktig å fjerne sminke og krem I området en ønsker å behandle.
Laserbehandlingen krever at en ikke oppholder seg i solen 4-6 uker etter siste behandling, derfor er vinter månedene ypperlig til laserbehandling.
– Dette er for sent å starte behandlingen i mai, nettopp fordi det bør gå en viss tid mellom hver behandling. Ønsker en å være klar til bikinisesongen starter så jeg råder folk til å være tidlig ute, sier Gangsøy.

1: Injeksjonsbehandling er populært og blir stadig mer vanlig. 2: Fana Medisinske har Fotona QX Max, markedets beste laser til fjerning av tatoveringer.

Gir et naturlig utseende

Hun er sykepleier på Fana medisinske, og arbeider hovedsakelig med kosmetiske behandlinger.
– Jeg har spennende og varierte arbeidsoppgaver, i tillegg til ulike laserbehandlinger gjør jeg medisinsk hudbehandling, injeksjoner og fillerbehandlinger etc. Som sykepleier er det fint å også kunne hjelpe friske mennesker som ønsker å bli kvitt ulike plager, eller som ønsker å forbedre noe ved utseende. Vi er opptatt av et naturlig utseende. 
Sammen med resten av staben på Fana medisinske er hun opptatt av å holde seg faglig oppdatert for å kunne tilby pasientene den beste behandlingen.
– I tillegg til sykepleierutdanningen, har jeg bl.a. ulike kurs i 
laser- og injeksjonsbehandlinger.

Tekst & foto: Kristine Thorstensen

Følg IN magasinet på Facebook