Hjem » Hjem & fritid »  Fokus på trivsel

Fokus på trivsel

Studentene ved BI driver ikke bare med business og økonomi. De bruker også tiden sin på å jobbe for et godt studentmiljø. Mål: Å gjøre Stavanger til en bedre studentby.

– Vi må få tilbake studentmiljøet – ikke bare på BI, men i hele Stavanger, sier Thomas Elgar, leder for BIS, Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Stavanger.  
Sammen med Thomas Habtay, som er sosialt ansvarlig i BIS, og Torill Aasland, studieleder ved BI, føler han et ansvar for å jobbe mot at Stavanger skal bli en bedre studentby – særlig når det kommer til det sosiale livet ved siden av studiene. De mener at noe av utfordringen ligger i det at hele 80 prosent av studentene ved BI kommer fra Stavanger-regionen, og flere av dem bor ennå hjemme. 
– Måten studentene bor på er litt bakvendt. I Bergen og Trondheim bor flere i sentrum, mens her i Stavanger bor mange utenfor byen, og gjerne hjemme hos mor og far. De har sin familie, sine venner, sitt idrettslag, og er ikke så avhengig av å få nye venner, sier Aasland.

Viktig å engasjere seg

Habtay, som er fra Oslo, er en av få studenter ved BI som har flyttet til Stavanger fra en annen by for å studere. Han forteller at han meldte seg inn i BIS veldig tidlig. 
– Flertallet av medlemmene i BIS er tilflyttede studenter. Man kan se et mønster her – dette er studenter som er avhengige av å møte nye mennesker, og dermed engasjerer de ser mer, forteller han. 
BIS er svært opptatt av at ingen skal føle seg alene i studietiden, og oppfordrer studentene til å engasjere seg. 
– Vi ønsker at studentene bruker lokalene våre utover de obligatoriske undervisningstimene, sier Aasland. 
– Det skader ikke å være på skolen et par timer etter forelesning, enten om du sitter og leser eller treffer folk. Med en gang du engasjerer deg sosialt, blir det faglige automatisk mye lettere også. Det er viktig å være aktiv, legger Elgar til.

Ser studentene

BIS arrangerer både idrettsdager, ball, kroer, og Studentaksjonen – en veldedighetsaksjon som alle BI-skoler i landet deltar på. Et annet stort arrangement er Næringslivsdagen, som hvert år har et nytt tema. Dette er en viktig dag for studentene, og en bra mulighet for å skaffe både jobb og nettverk. Det er ingen tvil om at BI gjør alt for at studentene skal ha det bra. 
– Når vi har graduering og deler ut vitnemål til avgangsstudentene, blir jeg skuffet over meg selv hvis jeg ser et navn eller et ansikt jeg ikke kjenner. Jeg synes det er viktig å vite hvem som er studenter hos oss, forteller Aasland. 
Med kun 500 heltidsstudenter er BI et lite og intimt studiested, og det er gode muligheter for personlig oppfølging fra foreleserne. Aasland mener det er viktig å legge merke til tilbudene som er tilgjengelige: 
– Alt ligger til rette for en givende studietid, både faglig og sosialt. Det er opp til studentene å plukke fruktene av det, og vi ønsker at enda flere skal gjøre dette. 

Tekst & foto: Lina Grotmol