Hjem » Helse & velvære »  Fokus på et naturlig utseende

Fokus på et naturlig utseende

«Det er ikke alltid så store inngrep som skal til, men for pasientens selvbilde kan det utgjøre en stor forskjell», sier spesialist i plastikkirurgi ved Aleris, Georg Panczel.

I november 2015 slo Teres og Aleris seg sammen, noe som innebærer at du nå møter Aleris både i Hinna Park og på Paradis (tidligere Teres Colosseum). Sammenslåingen har ført til at Aleris nå er landets største fagmiljø innen plastikkirurgi. Aleris tilbyr også kosmetiske behandlinger, blant annet injeksjonsbehandling mot rynker og tapt volum, medisinsk hudpleie og laserbehandling. Kosmetisk sykepleier Kristin Wollum-Larsen forteller at de fleste som kommer til dem er vanlige mennesker med en sunn livsstil som ønsker et naturlig, friskt utseende som står til deres alder. Hun ønsker å få frem at mye kan gjøres med små grep. 
– Det finnes i dag flere effektive kosmetiske behandlinger som gir god effekt uten av man behøver å gjennomgå kirurgiske inngrep, forklarer hun, men legger til at det også er mange som bruker kosmetiske behandlinger som supplement for å få enda bedre resultater av plastisk kirurgi.

Opptatt av god informasjon

– Vi vektlegger god og tilstrekkelig informasjon til pasientene gjennom hele prosessen, slik at de føler seg trygge og har realistiske forventninger til resultatet, sier plastikkirurg Panczel, og legger til at pasientene som oppsøker klinikken stort sett har lest seg svært godt opp på forhånd, og innhentet erfaringer fra venner eller bekjente.
– Jobben til oss plastikkirurger er å informere, veilede og oppfylle pasienters ønsker. Det viktigste ved en operasjon er å utsette pasienten for minst mulig risiko og et best mulig resultat. Pasienten må selv bestemme om de ønsker en operasjon. Er legen eller pasienten i tvil om det er riktig å gjennomføre inngrepet blir det ingen operasjon, fortsetter Panczel.

Georg Panczel, plastikkirurg ved Aleris Hinna Park.

Ønsker seg et naturlig resultat

– Folk har mange fordommer når det kommer til plastikkirurgi, gjerne forsterket gjennom ekstremtilfeller i kjendisenes verden. En del er nok av den oppfatning av at det er en bestemt type mennesker som benytter plastisk kirurgi, men våre pasienter skiller seg ikke ut på noen bestemt måte; de er kvinner og menn i alle aldersgrupper, de fleste med helt vanlige jobber og interesser. De kommer til oss for å få utført inngrep som ofte kan virke små, men som har stor betydning for livskvaliteten og hverdagen deres. Det føles godt å kunne hjelpe folk til å bli mer fortrolige med sin egen kropp, avslutter Panczel.

Følg IN magasinet på Facebook