Hjem >  Fokus på et naturlig utseende

Fokus på et naturlig utseende

Aleris Solsiden Trondheim

– Vi tilstreber at det skal bli en god opplevelse rundt det som for mange er en stor og viktig avgjørelse, sier sykehusleder ved Aleris, Christer Mohn.

Han viser til at trygghet og kvalitet står i sentrum, og trekker frem fordelen ved å velge et helhetlig sykehusmiljø som Aleris
– Her har vi ulike faggrupper med bred erfaring, noe som betyr at man alltid har fagpersoner rundt seg som man kan støtte seg til, sier han.
I november 2015 slo Teres og Aleris seg sammen, noe som innebærer at du nå møter Aleris både på Solsiden og på Rosenborg (tidligere Teres Rosenborgklinikken). På Rosenborg driver de kun med ortopedi, mens Solsiden har et bredt tilbud av spesialister innen de fleste medisinske områder.

Forsterket plastikkirurgisk team

Sammenslåingen med Teres har ført til at Aleris nå er landets største fagmiljø innen plastikkirurgi. Plastikkirurg Ivan Pavlovic har jobbet hos Aleris siden 2010, og i april i år fikk han en ny kollega i plastikkirurg Kjersti Ausen. Det dyktige teamet har bred erfaring og begge har tidligere jobbet som overleger ved St. Olavs Hospital. I tillegg til plastikkirurg består operasjonsteamet hos Aleris av anestesilege og anestesi- og operasjonssykepleier. En egen servicesykepleier tar hånd om pasientene fra de kommer til de forlater klinikken.

Brystforstørrelse med eget fett

– En av de nyeste teknikkene innen plastikkirurgi er fett transplantasjon. Det er en teknikk som både kan benyttes til å fylle igjen defekter eller arr eller for kosmetisk å forstørre områder, forteller hun. 
– Fettet flyttes fra et område med uønsket fettansamlinger til et sted man ønsker forstørret, som for eksempel brystene. For de som ønsker å fjerne uønsket fett samtidig som de øker bryststørrelsen med ca. en cup-størrelse er denne metoden et godt alternativ til proteser, men understreker at metoden forutsetter at pasienten har et stort nok fettlager.

Ivan Pavlovic og Kjersti Ausen, plastikkirurger ved Aleris Solsiden.

Opptatt av god informasjon

– Vi vektlegger god og tilstrekkelig informasjon til pasientene gjennom hele prosessen, slik at de føler seg trygge og har realistiske forventninger til resultatet, sier Ausen, og legger til at pasientene som oppsøker klinikken stort sett har lest seg svært godt opp på forhånd, og innhentet erfaringer fra venner eller bekjente, og fortsetter:
–Jobben til oss plastikkirurger er å informere, veilede og oppfylle pasienters ønsker. Det viktigste ved en operasjon er å utsette pasienten for minst mulig risiko og et best mulig resultat. Pasienten må selv bestemme om de ønsker en operasjon. Er legen eller pasienten i tvil om det er riktig å gjennomføre inngrepet blir det ingen operasjon.

Ønsker seg et naturlig resultat

– Folk har mange fordommer når det kommer til plastikkirurgi, gjerne forsterket gjennom ekstremtilfeller i kjendisenes verden. En del er nok av den oppfatning av at det er en bestemt type mennesker som benytter plastisk kirurgi, men våre pasienter skiller seg ikke ut på noen bestemt måte; de er kvinner og menn i alle aldersgrupper, de fleste med helt vanlige jobber og interesser. De kommer til oss for å få utført inngrep som ofte kan virke små, men som har stor betydning for livskvaliteten og hverdagen deres. Det føles godt å kunne hjelpe folk til å bli mer fortrolige med sin egen kropp, avslutter Ausen.

Følg IN magasinet på Facebook