Hjem » Trondheim »  Fokus på et naturlig utseende

Fokus på et naturlig utseende

– Våre kunder er stort sett vanlige folk som er opptatt av et sunt og frisk utseende, og de ønsker et naturlig resultat, sier plastikkirurg Ivan Pavlovic ved det private helseforetaket Aleris i Trondheim.

– Estetisk kirurgi kan for mange bidra til å forbedre livskvaliteten. Det handler om restaurering av form og funksjon, påpeker Ivan Pavlovic, og sier det er flere årsaker til at man velger plastisk kirurgi. 
Dagens middelaldrende er mye sprekere enn de var for noen tiår tilbake, og mange føler at alderen synes mer enn den føles. Noen kommer på grunn av komplekser, andre ønsker å stramme opp slapp hud på magen etter graviditet eller stort vekttap.

Article image
Ivan Pavlovic er spesialist i plastisk, rekonstruktiv og estetisk kirurgi ved Aleris i Trondheim, og har tidligere jobbet i Sverige og ved St. Olavs Hospital.

Bedre tilgjengelighet

Aleris i Trondheim tilbyr det meste innen kosmetisk og rekonstruktiv plastisk kirurgi. Leder for sykehuset i Trondheim, Christer Mohn, forteller at antallet henvendelser for plastisk kirurgi har økt de siste årene. Han mener bedre tilgjengelighet er noe av årsaken. Tilbudet har økt med den økende etterspørselen fra markedet.

Pasientens beslutning

Plastikkirurg Pavlovic sier det er en klar sammenheng mellom forventning og hvor fornøyd man blir med resultatet. 
– Vi vektlegger derfor god og tilstrekkelig informasjon til pasientene gjennom hele prosessen, slik at de føler seg godt ivaretatt, og har realistiske forventninger til resultatet. Det skal alltid gå minst to uker fra vurdering av plastikkirurg frem til en eventuell operasjon. En god del har allerede bestemt seg når de kommer til konsultasjon, mens andre trenger litt tenketid. I motsetning til mange andre type operasjoner er kosmetisk kirurgi som oftest noe som ikke er medisinsk nødvendig, og alle operasjoner innebærer en viss risiko for komplikasjoner, sier Pavlovic.

Et helhetlig sykehusmiljø

I tillegg til et godt resultat, legger sykehuset stor vekt på service. 
– Vi tilstreber at det skal bli en god opplevelse rundt det som for mange er en stor og viktig avgjørelse, sier sykehusleder Mohn. 
Han viser til at trygghet og kvalitet står i sentrum, og trekker frem fordelen ved å velge et helhetlig sykehusmiljø som Aleris
– Her har vi ulike faggrupper med bred erfaring, noe som betyr at man alltid har fagpersoner rundt seg som man kan støtte seg til, sier han. 
Et operasjonsteam består av plastikkirurg, anestesilege og anestesi- og operasjonssykepleier. En egen servicesykepleier tar hånd om pasientene fra de kommer til de forlater klinikken.

Et naturlig utseende

Med noen unntak, som større bukoperasjoner, gjennomføres de fleste plastiske operasjoner ved Aleris som dagkirurgi. Det betyr større bekvemmelighet for pasientene. 
– Det handler om å få best mulig resultater med minst mulig invasiv teknikk, sier Pavlovic. 
Han forteller at det fortsatt er flest kvinner som legger seg under kniven, og anslår at rundt 30 prosent av pasientene får utført en form for brystkirurgi. Plastikkirurgen sier vi er langt unna amerikanske tilstander når det gjelder ønsket resultat. 
– I Norge handler det oftest om et naturlig utseende og en ideell form, sier Pavlovic.

FAKTA Aleris

• Norges største kjede av private sykehus og medisinske sentre.
• Tilbyr følgende innen plastisk kirurgi: ansiktsløft, brystfjerning på menn, brystforstørrelse, brystløft, brystreduksjon, brystrekonstruksjon, bukplastikk, fettsuging, gynekomasti, lårplastikk, neseplastikk, overarmsplastikk, panneløft, plastisk kirurgi etter stort vekttap, utstående ører og øyelokkplastikk.

Tekst & foto: Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook