Hjem » Interiør & design »  Flotte gulv som matcher kjøkkenet

Flotte gulv som matcher kjøkkenet

Drømmer du om et nytt og flott kjøkken? Mobalpa Grini på Østerås kan friste med både flotte kjøkken og gulv som matcher. Butikken har nemlig et eget gulvstudio med et bredt utvalg kvalitetsgulv fra anerkjente leverandører. Her får du hjelp til å velge det perfekte gulvet til akkurat ditt kjøkken!

Mobalpa Grini holder til i Grini Næringspark på Østerås og er med sine 1400 kvadratmeter en av landets største kjøkkenbutikker. De store lokalene kommer virkelig til sin rett med mange store utstillinger som du kan la deg inspirere av. Som navnet tilsier er butikken forhandler av det franske kjøkkenmerket Mobalpa, men den er også en avdeling av Ski Bygg. I tillegg til kjøkken finner du også garderober, bad, dører og ikke minst gulv. Her er det nemlig et eget gulvstudio med et stort utvalg gulv av høy kvalitet.
– Et av de store satsningsområdene til Ski Bygg er nettopp gulv. Gulv er en viktig del av innredningspakken og er derfor et område vi satser tungt på. Vi har utvidet gulvstudioet vårt og kommer til å ansatte egne folk med ansvar for gulv noe vi gleder oss til, forteller butikksjef Tiril Steimler hos Mobalpa Grini og salgssjef Roger Fredriksen hos Ski Bygg. 
Har man først planlagt å pusse opp kjøkkenet ønsker de fleste å skifte gulv samtidig. Ikke bare forenkler det prosessen å få både kjøkken og gulv på samme sted, det gjør også at du får et gulv som matcher kjøkkenet perfekt. 
– Vi ser at stadig flere har større fokus på å velge det riktige gulvet. Hos oss slipper man å drasse med seg en prøve på benkeplaten byen rundt for å finne det gulvet som passer. Vi har et stort utvalg og man kan velge akkurat den tonen eller nyansen man ønsker og som passer inn med møbler man har fra før.

Tre kjente leverandører

Mobalpa Grini kan friste med gulv fra tre leverandører; Haro, Soar og Kährs. Her får du med andre ord gulv i alle prisklasser og i alle stiler fra laminat til parkett. 
– Kährs er et svensk merke som nok er det mest kjente i Norge når det gjelder parkett. Haro er en tysk familiebedrift som har drevet i 150 år og som er veldig gode på gulv, mens Soar er et premium merke med mer massive gulv. Soar produserer sine gulv i Litauen, men det er Parkettpartner som har agenturet i Norge og velger ut gulvene for det norske markedet. Nå har de en spennende kolleksjon med 19 forskjellige gulv.
Her får du dessuten gulv som ikke bare passer til kjøkkenet, men til hele huset. Mange velger det samme gulvet i alle rom for å skape et helhetlig inntrykk. Butikken på Grini har også et bredt utvalg i garderober og walk-in closet og du kan også få gulv som passer perfekt til disse. 
– Vi har også lister med ulike profiler som matcher gulvene. Det er gjerne de små detaljene som gjør at gulvet virkelig får det lille ekstra. Det har vært mye lyse hvitpigmenterte gulv, men nå har det blitt mer populært med litt mørkere. Har man for eksempel grønt eller blått på veggene eller kjøkkenfrontene gjør et brunt gulv at det blir lunt og koselig. På kjøkkenet kan man enten velge et gulv som er så likt benkeplaten som mulig eller man kan gå for et gulv som bryter litt og skaper en kontrast. De som velger en benkeplate i tre ønsker gjerne gulv i samme tone mens de som har benkeplate i stein eller laminat heller vil lage litt kontraster.

Faglig kompetanse

Det er mange hensyn å ta når man skal velge gulv og hos Mobalpa Grini har de den faglige kompetansen som gjør at du får det gulvet som passer best til akkurat ditt hjem og dine behov. 
– For eksempel tåler et lakkert gulv mer søl som man kanskje får på et kjøkken, samtidig som det passer godt for de som ikke ønsker å gjøre så mye med det. Men er man litt forsiktig så går det fint med et oljet gulv også på kjøkkenet, men da er det viktig at man er flink til å vedlikeholde det og oljer det etter anbefalingene. Mange venter dessverre for lenge med å olje det og da kan man få flekker. 
Planlegger du å pusse opp kjøkkenet er det vel verdt å ta turen innom Mobalpa Grini. Her får du hjelp både til å finne drømmekjøkkenet ditt og ikke minst gulvet som matcher!

Fakta Mobalpa Grini

Adresse: Grini Næringspark 2, 1361 Østerås
Tlf: 67 15 90 00
Epost: post@mobalpa-grini.no
Web: www.mobalpa-grini.no
Facebook: www.facebook.com/mobalpagrini
Instagram: @mobalpa_grini 

Tekst & foto: Mona Gullstein