Hjem » Interiør & design »  Flammende lidenskap

Flammende lidenskap

Det er lenge siden peisen var et ildsted – og bare det. Ny teknologi, nye trender og bevisste forbrukere har satt peisen i en posisjon der den hører hjemme. I dag er peisen stuens kanskje viktigste møbel.

Med Contura Style har den tradisjonelle støpejernsdøren blitt enda mer stilren, og modellene med glass har fått større sideglass. Døren har blitt mer polert i stilen og gir et blankere inntrykk.

Særlig når det nærmer seg høst og vinter finnes det ikke noe så stemningsskapende og lunt som en peisovn. Svenske Contura er blant Europas største produsenter av ildsteder. Lenge var de kjent for et nokså tradisjonelt formspråk, men de siste årene har de bemerket seg med en mer innovativ og moderne design. Nylig ble en av ovnene deres tildelt Red Dot Design Award, en belønning for fremstående skaperkraft i en av verdens mest prestisjetunge designkonkurranser.

Rene, runde former, rask oppvarming, mange muligheter for personlig tilpassing og store glassflater har gjennom årene gjort for eksempel Contura 500 til verdens mest populære vedovn. Nå er ovnens design og funksjon ytterligere forbedret. Den nye serien har fått etternavnet Style. Med Contura Style har den tradisjonelle støpejernsdøren blitt enda mer stilren, og modellene med glass har fått større sideglass. Døren har blitt mer polert i stilen og gir et blankere inntrykk. Kompletter med tilbehør som topp i glass, støpejern eller klebersten. Clean Burning System holder glassene rene og frie for sot og sørger for ren forbrenning.

Også Contura 35 serien har fått en kraftig ansiktsløftning. Med nyskapende svensk design, omramming i stilrent stål, dør i glass eller støpejern og glasstopp passer de nye ovnene inn de fleste miljøer.

Når det gjelder kvalitet og miljø stiller Contura i en helt egen klasse. Alle ovnene er Svanemerket. For å oppnå dette stilles det strenge krav til både produksjon og bruk. Det er derfor mulig å gjenvinne produktet uten å spre giftige stoffer. Kravet til effektiv forbrenning er svært høyt. Det er nemlig i forbrenningen at det dannes helsefarlige partikler og hydrokarbon. Conturas ovner har en effektiv forbrenning som underskrider de tillatte grenseverdiene forutsatt at man fyrer på riktig måte. Best for oss, og best for miljøet.
– De nye Contura- ovnene representerer en ny generasjon peisovner som opptar en sentral plass i interiøret i moderne hjem. I tillegg til å ha høy kvalitet i alle detaljer, være miljøvennlige og å gi god varmeøkonomi inntar disse vedpeisene en selvfølgelig plass i rommet, forteller Kjetil Gryte ved Varmefag på Forus.
Selv dagdrømmer jeg om å sitte foran en av disse magiske peisovnene. Med en god bok og noe godt i glasset. Høsten og vinteren må gjerne komme fort.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Contura

Følg IN magasinet på Facebook