Hjem >  Flammende lidenskap

Flammende lidenskap

Det er lenge siden peisen var et ildsted – og bare det. Ny teknologi, nye trender og bevisste forbrukere har satt peisen i en posisjon der den hører hjemme.

Dagens gasspeiser gir helt nye muligheter for tidsriktige løsninger som tilfredsstiller selv de mest kresne blant oss.

I dag er peisen stuens kanskje viktigste møbel, uavhengig av årstid. Bruk derfor litt tid når du skal velge ny peis. Tenk nytt, tenk miljø og tenk design. Tenk gasspeis! 
Mange sverger fremdeles til den tradisjonelle vedpeisen. Et knitrende bål er vel og bra, men hva om man bor i femte etasje uten heis? Vedsekker er tunge! Like ens om huset ditt ikke har en tradisjonell pipe? Da kan ønsket om en vedpeis fort bli både kostbart og komplisert – om ikke umulig. Design er et annet viktig aspekt. Dagens gasspeiser gir helt nye muligheter for tidsriktige løsninger som tilfredsstiller selv de mest kresne blant oss. 

En gasspeis er både enkel og lekker. Ikke bare designmessig; den er i tillegg lett å holde ren og har en varmeeffekt som både kan matche og overgå tilsvarende løsninger med vedfyring. Det er i de fleste tilfeller helt ukomplisert å installere den. I motsetning til vedpeiser produserer ikke gasspeisen røyk, og krever derfor heller ingen pipe. Den klarer seg med en langt enklere avgassløsning gjennom tak eller vegg. Gasspeisen skaper likevel den samme gode atmosfæren og deilige stemningen som tradisjonelle alternativer for vedfyring. 

M-design – kunstverk og varmekilde

Varmefag på Forus er viden kjent for sin faglige kompetanse som varmeleverandør. I tillegg har de Norges største showroom av gasspeiser. Ikke uten grunn er mye av plassen viet peisene signert M-design. Disse innovative peisene leverer oppsiktsvekkende design, utallige løsninger, samt markedets fremste sikkerhet og kvalitet. Kort sagt utgjør de den perfekte match av bekvemmelighet og design. De er trygge, forbrenningsteknikken er optimal, mens linjene er rene og lekre. 
Det finnes mange modeller å velge mellom. Fra de små og kompakte til de moderne og stilsikre. Noen er praktiske og diskré, mens andre kan gjenskape rommets utseende. Mulighetene er nesten uendelige.

M-design bekrefter følelsen av at det i dag hersker en svært tynn grense mellom peis og kunstverk. Den er ikke lenger bare en varmekilde. Gasspeisen kan like gjerne være en skulptur, en fiffig romdeler eller et designstatement. Selv dagdrømmer jeg om å sitte foran en av disse magiske peisene. Med en god bok og noe deilig i glasset – sommer som vinter.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: RPT Gass

Følg IN magasinet på Facebook