Hjem » Trondheim » Helse & velvære »  Fjerner fettet som ikke lar seg trene bort med CoolSculpting

Fjerner fettet som ikke lar seg trene bort med CoolSculpting

Det er enkelte områder på kroppen hvor det nærmest er umulig å bli kvitt overflødig fett, uansett hvor mye man trener eller slanker seg. Hos Hudspesialisten tilbyr de nå fettreduksjon med CoolSculpting, en metode som har dokumenterbar virkning og hvor du slipper både kniver og nåler.
Hudspesialisten holder til i moderne og hyggelige lokaler i Olav Tryggvasons gate, midt i sentrum av Trondheim. Klinikken ble startet i 1999 som Senter for Estetisk Laserkirurgi, og er en spesialisert klinikk for medisinsk hudlaserbehandling og hudpleie med vitenskapelig dokumenterte produkter. De tilbyr både laserbehandlinger og hudpleie, og har i tillegg butikk med et bredt utvalg hudpleieprodukter.
Og nå kan Hudspesialisten også tilby fettreduksjon med CoolSculpting. Dette er en metode som fjerner det lille ekstra fettet som vanskelig lar seg trene eller slanke bort, og hudlege Eli Janne Fiskerstrand forteller at CoolSculpting er den eneste ikke-invasive metoden på markedet som er FDA-godkjent. 
– Ved både fettsuging og laser må man inn under huden med enten kniv eller nåler. Dette slipper man med CoolSculpting. Dette er den eneste metoden som ikke er invasiv som er godkjent av FDA i USA. For å få utstyr FDA-godkjent må det både være trygt og effektivt, og resultatene må kunne dokumenteres vitenskapelig.

Article image

Kjøler ned fettcellene

Fettcellene i kroppen er motstandsdyktige, og overlever oppvarming ved blant annet laser eller ultralyd. De tåler imidlertid ikke så mye kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time. Behand-lingen med CoolSculpting utføres ved at vevet der de lokale fettansamlingene du ønsker å fjerne befinner seg suges inn i et kjølehåndstykke tilkoblet vakuum. Behandlingen tar omtrent en time per område, hvor vevet kjøles gradvis ned til temperaturer under 0 grader. Huden beskyttes med en kuldeisolerende duk under behandlingen, og huden tar ikke skade. Det er dessuten nok med én behandling per område. 
Det kan være litt ubehagelig rett etter at håndstykket med vakuum er festet, men etter de første fem minuttene av behand-lingen blir området nummen og den resterende tiden merker man lite og kan slappe av med en god bok eller litt musikk på øret. – CoolSculpting skiller seg også ut fra andre metoder ved at det er relativt smertefritt, og man kan gå rett tilbake på jobb etterpå. Området som har blitt behandlet vil være litt ømt og hovent en tid i etterkant.

Varig resultat

 Fettceller som når temperaturer under frysepunktet klarer ikke å overleve, og blir borte for alltid. Forutsatt at du holder vekten stabil er resultatet varig. 
– CoolSculpting er ikke en slankemetode, men en hjelp til å få vekk det lille ekstra som du ikke klarer å slanke bort som for eksempel magen, love-handles, ridebukselår eller armer som henger. For å få et varig resultat krever det at folk holder en stabil vekt, og det er selvfølgelig en kjempefordel om folk trener. Om du øker i vekt fordi kaloriinntaket overstiger forbruket vil de gjenværende fettcellene lagre fett og du kan få tilbake de samme problemområdene som før behandlingen.

Behandling med CoolSculpting passer for alle som har stabil vekt og ikke er overvektig, og som har lokale fettansamlinger som ikke lar seg trene bort. 
– Det er tilsynelatende ingen det ikke virker på. Vi har i ettertid ringt opp en rekke av de kundene som har fått utført behandlingen, og alle jubler og er veldig fornøyde. Og mange har også andre områder som de ønsker å behandle.
Har du et problemområde med fett som du sliter med å bli kvitt, anbefales du å ta turen innom Hudspesialisten for en konsultasjon. Akkurat nå kan de dessuten friste med hyggelige introduksjonspriser på behandlinger med CoolSculpting!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Hudspesialisten & Mona Gullstein