Hjem » Oslo »  Firbeint sommer

Firbeint sommer

En ferie med båt og sjøsprut. Eller kanskje høye topper og flotte fjell. Det kan være lurt å tenke på det meste. Også til kjæledyrets beste. Erfarne Buster Majorstuen er en dedikert dyrevenn, og oslobutikk nummer to er på plass – Buster Skøyen.

Solen varmer. Sesongen innbyr til dovne dager. Aktive dager. Bevegelser og variasjon. Og både hund og katt krever sitt for sommeren.

Redningsvest

– Et typisk sommerprodukt for hund er redningsvest, sier daglig leder ved Buster Majorstuen, Lovisa Palmér. 
Spesielt fint hvis man er ute på dypt vann, noe hunden kanskje ikke er vant til. En hund som faller uti fra båt kan prøve å komme seg oppi igjen, og det er ikke alltid det letteste, særlig ikke i stor båt. Vest er praktisk, og fås til alle hunder uansett rase og størrelse.

Kløv

Et annet, yndet element om sommeren er fjellet. Buster selger mye kløv; 
– Hunden blir ofte veldig stolt over å bære ting, de er liksom «på jobb», men det er litt å tenke på også, sier Lovisa. 
En hund bør gradvis vendes til å ha kløv på ryggen, og med gradvis større tyngde. Bare fullvoksne hunder kan gå med kløv, og det er viktig at vekten tilpasses hundens størrelse, akkurat som med mennesker.

Kjølematte

Hunden kan bli varm og andpusten av annet enn (fjell)turer også. For eksempel i bil. 
– En kjølematte er ideell for hund, sier Lovisa. 
Hunden ventilerer gjennom poter og mage, så det er en fin måte å avkjøle hunden på. Gelematten har omtrent samme prinsipp som en øyenmaske i gele, er tynn, og kan lett legges rundt på varme steder. Men kjølematten kan ikke kompensere for en bil som er uforsvarlig varm for dyr eller mennesker, understreker Lovisa.

Erfarne Buster

Buster ønsker alltid det beste for dyrene. Og også i den nye butikken i Hoffsveien 4 vil resepten være gode råd og kvalitetsprodukter. Det være seg alt fra tørrfor og ferskmat til sommerleker og langliner. Og bruk gjerne et middel mot det gufne lille dyret i pelsen. Så blir sommeren flott og ikke «flått».

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Buster & Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook