Hjem >  Finn inspirasjon til husets hjerte

Finn inspirasjon til husets hjerte

Hos Studio Sigdal fins det rikelig med kaffe og hyggelige medarbeidere. Ta med deg familien og la deg bli inspirert. Det er god nok plass til alle.

– Nå har vi stor nok plass til å vise frem hele sortimentet vårt, sier en fornøyd daglig leder ved Studio Sigdal i Stavanger, Kristian Melbo Knutsen.
Forretningen har nemlig 1000 kvadratmeter gulvplass i lokalene i Forusparken 2. I september var det ett år siden de pakket sakene og flyttet litt lengre ned i veien. Med flyttingen fulgte helt nye omgivelser, og 800 flere kvadratmeter å boltre seg på.
– Sortimentet inneholder i hovedsak fullverdige kjøkkenløsninger, men vi tilbyr også bad- og garderobeløsninger, sier Melbo Knutsen om utvalget de tilbyr.
Selv om enkelte kunder kommer innom forhandleren for å kjøpe ny benkeplate eller nye fronter, erfarer Melbo Knutsen at de aller fleste ønsker seg et helt nytt kjøkken.

Vi pusser opp mer

Melbo Knutsen forteller at det er stor pågang i butikken, og opplever at stadig flere privatkunder pusser opp hjemmene sine. Når det gjelder kjøkken investerer mange kunder i en komplett løsning når de først er i gang. Og hos norskproduserte Sigdal fins det nemlig mye å velge i.
– Folk bestiller gjerne det lille ekstra for å imøtekomme den enkeltes behov. Som en integrert kaffemaskin, dobbel stekeovn, eller en skjult ventilator, sier Melbo Knutsen.
Butikksjefen opplever samtidig at mange velger å åpne opp veggen mellom kjøkken og stue når de skal pusse opp. Da ønsker de gjerne et kjøkken som står i stil med resten av interiøret. Det er til forskjell fra før.
– Før var nok kjøkkenet mer et rom man lukket av med en dør og stengte av fra resten av huset. Nå er det et møbel og en del av huset, sier Melbo Knutsen.
Og når man kan se kjøkkenet fra andre rom, kreves det funksjonalitet og lure løsninger. Til det har Sigdal gode forslag.
– Mange ønsker for eksempel større oppvaskkum eller en ekstra oppvaskmaskin hvor de kan gjemme unna oppvasken etter middag. Så ser det fint ut fra sofakroken dersom man ikke orker å ta oppvasken med en gang, sier Melbo Knutsen med et smil.

Funksjonalitet og kvalitet

Utenom at kjøkkenet skal stå i stil med resten av huset, ønsker kundene ofte stor plass for at kjøkkenet kan være et samlingspunkt for hele familien.
– På kjøkkenet skal det lages mat, spises, og barna gjør gjerne lekser der, sier Melbo Knutsen.
Kristian Melbo Knutsen erfarer at folk investerer stadig mer i kjøkkenet sitt. Rommet, som gjerne kalles husets hjerte, blir et stadig viktigere rom.
– Det er nok en trend i at folk bruker mer tid på kjøkkenet sitt, og da legger de gjerne litt mer penger i god kvalitet, sier han.
Kristian Melbo Knutsen ser dessuten at benkeplater i stein i stor grad tar over for benkeplater i heltre. Det tror Melbo Knutsen handler både om stil og utseende, men også at stein krever mindre vedlikehold. Sigdal fører blant annet Dekton benkeplater, som er ripe-, slite-, og flekkbestandig, og som tåler varme og vann.

Klassisk og moderne

Midt i lokalet hos Sigdal på Forus er det satt inn en stor sofa, og kaffemaskinen er få skritt unna. Kristian Melbo Knutsen hos Studio Sigdal i Stavanger ønsker å understreke at kunder alltid er velkommen til å utforske lokalene.
I studioet finner du utstillinger som viser hele spekteret Sigdal tilbyr. Gjennom lokalets store vinduer kan du se både «Herregaard»-kjøkkenet, som er det klassiske og tradisjonelle Sigdal-kjøkkenet med trefronter og utskjæringer. Du kan også hvile øynene på Sigdals «Line»-kjøkken, et strammere og mer moderne kjøkken med blanke flater.
Vi er alle forskjellige, og kun fantasien setter grenser når det gjelder å sette sammen et kjøkken fra Sigdal. Enkelte kunder vet nøyaktig hva de vil ha, mens andre ikke har noen forutsetninger når de kommer på besøk til studioet. Melbo Knutsen understreker at begge deler er helt greit.
– Vi er flinke til å spørre og grave for å finne ut hva kundene drømmer om og ønsker seg. Det er dessuten viktig å få kartlagt det praktiske og et budsjett helt i starten, slik at vi kan foreslå en løsning som også imøtekommer de økonomiske rammene, sier Melbo Knutsen.
Melbo Knutsen er opptatt av at avgjørelser må være gjennomtenkte når det gjelder en stor investering som et nytt kjøkken. Ikke minst at kunden føler at de selv er med på prosessen.
– Du skal ikke føle at du bare har kjøpt og betalt kjøkkenet. Kundene skal få være med på beslutningen for å finne frem til noe som føles naturlig i deres hjem, sier Melbo Knutsen.
Å finne den perfekte løsningen krever litt utforsking og sondering. Derfor har Melbo Knutsen først og fremst én oppfordring:
– Kom til oss på Forus, ta deg en kopp kaffe, slå av en prat og føl deg hjemme. I studioet vårt kan du få se og kjenne på materialene og varene vi tilbyr, og finne inspirasjonen du trenger.

Tekst & foto: Emilie Gundersen

Følg IN magasinet på Facebook