Hjem >  Finn dine vintage-favoritter i Oslo

Finn dine vintage-favoritter i Oslo

Oslo har et stort utvalg av brukt- og vintagebutikker. Her har vi plukket ut noen som du bør besøke.

Å handle brukt er litt som å gå på skattejakt, du vil ikke alltid finne skatten, men du vil i hvert fall ikke finne noe om du ikke leter. Enten du er på utkikk etter den perfekte t-skjorten, retro møbler eller et klassisk fotoapparat, finnes det butikker for deg i hovedstaden. Her har vi plukket ut noen få.

Fuglen vintagebutikk: Nederst i Pilestredet finner du Fuglen Vintagebutikk, som også er kaffebar på dagen og cocktailbar på kvelden, og i hele åpningstiden er det butikk. Alt du ser i butikken er til salgs: stoler, bord, lamper, servise og pyntegjenstander. Interiøret er i stor grad skandinavisk design fra 50- og 60-tallet.

Pipaluk Løve: Dette er en klesbutikk med dameklær og tilbehør i kategoriene vintage, hippie chic og luxury boho. I butikken finner du varer som eieren selv har funnet på reiser rundt i verden, samt hennes egne kunstmalerier du finner butikken i Eilert Sundts gate 18.

Cappelens Forslag: Dette er en uavhengig bokhandel og cafe beliggende i Bernt Ankers gate 4 i Oslo sentrum. Forslaget kjøper og selger nye og annenhånds titler innen kvalitetslitteratur, og har spesialisert seg på moderne førsteutgaver, antikvariske titler, kultlitteratur, og bøker like sjeldne som uavhengige bokhandler er i ferd med å bli.

Røde Kors Secondhand: Her finner du brukte kvalitetsklær og accessoirer som selges til inntekt for Røde Kors sine humanitære aktiviteter. Alle plaggene og accessoirene er nøye valgt ut til butikken. Du finner butikken i Osterhausgate 12.

Frøken Dianas Salonger: Denne vintagebutikken holder til på Grünerløkka. De har et spesielt utvalg av håndplukkede klær, smykker, møbler og interiør fra 1800-tallet, via 50/60-tallet til 80-tallet og nåtiden.

Fretex: Fretex har flere butikker i Oslo med brukte og nye klær, interiør og bøker. Vareutvalget er unikt siden butikkene fylles daglig opp med spennende varer, og prisene er svært lave. Fretex er Norges største bruktkjede.

Robot: Butikken holder til i Markveien på Grünerløkka. De selger vintage, redesignede, retro og nye klær og accessories.

The Garden: På utkikk etter vinylplater? The Garden, i Skippergata 33, har vært en «indie» butikk med godt utvalg på smalere sjangere. De siste årene har de kun fokusert på vinyl. De kjøper også dine brukte LP plater, maxier og singler som du av en eller annen grunn ikke ønsker lenger.

Så dersom du er glad i vintage/retro produkter finnes det mange butikker i Oslo der du kan finne «skatten» du leter etter.

Tekst: Asle Kvinnesland | Foto: Allan Ferreira, Ethan Robertson, Seth Doyle & Jamakassi
 

Følg IN magasinet på Facebook