Hjem » Romerike »  Finn den perfekte ballkjolen

Finn den perfekte ballkjolen

Skal du på ball og leter etter den rette selskapskjolen? Hos Solgunns Boutique får du elegante ballkjoler som garantert gir deg oppmerksomhet kvelden lang.

 Med ballsesongen rett rundt hjørnet er det mange viktige avgjørelser som må tas. Hos Solgunns Boutique i Lillestrøm får du den beste hjelpen i tillegg til et stort utvalg av lekre kjoler i flere farger og tilbehør både til ball, selskap og bryllup.


– Vi trodde vi hadde tatt inn nok ballkjoler i fjor, men i år har vi tatt inn dobbelt så mange. Nå er tiden å kjøpe ballkjole og hos oss finner man den perfekte kjolen enten om det er til gardeball, russeball, skoleball, konfirmasjon eller andre selskap, sier eierne Solgunn Carlsson Fagerstrand og Gerd Carlsson.
 
Article image

Bryllupskjolen du drømmer om

 Foruten gallakjoler, selskapskjoler og ballkjoler vil du finne et stort utvalg av sko, smykker, sjal, vesker og ikke minst brudekjoler og dresser. Den viktigste kjolen du kanskje noen gang kommer til å skaffe deg er brudekjolen.
En drømmekjole du elsker synet av som passer deg og din personlighet helt perfekt, da er det viktig å velge riktig.

– Hos oss har vi alt fra korte brudekjoler som går over knærne til lange slep og blondekjoler. Det er viktig for å oss å kunne tilby antrekk til de som gifter seg på stranden i Florida, til domkirken, til de som har hagebryllup. Alle skal kunne finne noe hos oss.
Ivrig følger eierne med på kjoletrendene og deltar på messer over hele verden. 
– Vi har leverandører fra blant annet Frankrike, Italia og Tyskland. Når vi velger hvilke kjoler vi ønsker å ta inn ser vi både på nyhetene og hva som passer og faller i smak hos de nordiske jentene.
 
Article image

Jubileumsår

 I 15 år har Solgunns Boutique kledd opp damer og herrer, og over årenes løp har Solgunns Boutique blitt en landskjent brudesalong som trekker kunder fra nord til sør, øst til vest og faktisk fra utlandet også. Flere av Lillestrøms innbyggere legger søndagsturen forbi forretningen for å få med seg den vakre utstillingen i de store vinduene mot Adolph Tidemandsgate . 

Her er fortsatt mor og datter daglig tilstede, like engasjerte i å få frem den aller beste utgaven av enhver kunde. De har begge gått kurs i farge- og stilanalyse og med lang fartstid i bransjen og med erfarne øyne finne de raskt frem til den perfekte kjolen som passer personlighet og type bryllup i tillegg til kundens kroppsfasong og farger. Veldig ofte blir det den første kjolen som vinner når man får så kyndig hjelp til å plukke ut blant det store varesortimentet.
– I januar kommer vi til å holde show i Hamar og Gjøvik og vi vil også komme med spesielle tilbud i anledning vårt jubileum. Vi har også spesielle overraskelsestilbud på enkelte av kjolene i butikken, men hvilke kjoler det er, er en hemmelighet.
 
Article image

Alle størrelser og prisklasser

 Hos Solgunns Boutique finner man damestørrelser fra 32 til 64 i forskjellige fasonger, stoffer og stiler fra 4000 til 35.000kr. 

– Det første vi spør om er om bruden har et budsjett så finner vi det fineste i den prisklassen. Korsetteringen har mye å si, da slipper man BH, og at kjolen sitter løst, og det finnes veldig mye fint fra 10.000 kr.
Solgunns Boutique har også et godt utvalg av kjoler til svigermødre, brudepiker, svenner, forlovere og ikke minst flotte dresser og smokinger til herrer.
– Hos oss kan herrene velge om de ønsker å leie eller kjøpe smoking, sjaketter, diplomat eller livkjoler.
Det er viktig å la bruden velge først slik at man matcher . 
– Vi ser at brudgommene blir mer og mer bevisste, men bruden er som oftest med å bestemme. Det skal passe hennes antrekk.
 
Article image

Kunder kommer igjen og igjen

 Solgunns Boutique startet i koselige lokaler på Strømmen i 1996 av Gerd Carlsson og datteren Solgunn Carlsson Fagerstrand. Gerd er opprinnelig operasjonssykepleier og jobbet flere år innen salg av teknisk utstyr til sykehus og med tilpasning av proteser. Dette gjorde den kreative damen som i alle år hadde tegnet og sydd klær til slekt og venner svært oppmerksom på behovet for spesialtilpasset tøy til mennesker som ønsker å skjule noe av kroppen.  Hun lærte de brystkreftopererte hvordan en selskapskjole eller badedrakt med asymmetrisk skjæring kunne dekke arr og protese uten å skjule den vakre skulderen på motsatt side. 

Solgunn er utdannet designer og modellør ved den internasjonale moteskolen Esmod. Hun utmerket seg ved avgangseksamen med en førstepris i modellisme, et fag som omfatter alt fra mønster-konstruksjon, materialvalg, søm og ferdigstillelse av en tegnet kolleksjon. Når hun var ferdig med utdannelsen bestemte de to seg for å starte butikk sammen. De mange takkekortene vitner om strålende fornøyde kunder, og de kommer igjen og igjen, til barnedåp, konfirmasjon, og andre selskapeligheter. Ifølge en tidligere kunde har man ikke vært i en brudesalong før man har vært i Solgunns Boutique. 
 
Tekst & foto: Rebecca Ravneberg