Hjem » Trondheim »  Fikser solskader med laser

Fikser solskader med laser

En sommer er over, og huden har kanskje fått litt hardere medfart enn den burde. Ved Dr. Rørdams Klinikk fjernes solskader og rynker ved hjelp av avansert laserteknologi.

En solrik sommer kan medføre solskader på huden din. Dr. Ole Martin Rørdam tilbyr behandlinger for å fjerne solskader og rynker.

Klinikken i Fjordgata er en av klinikkene i byen som utfører flest laserbehandlinger mot solskader og rynker. Høsten er høysesong for å reparere solskader, og ikke overraskende er det kvinner som tilhører den største pasientgruppen. Men også en del menn trenger hjelp med huden. 
– Det er flest kvinner mellom 30 og 60 år, men vi får også en del menn med for eksempel sprengte blodkar på grunn av for mye sol på kinn og nese, forteller Dr. Ole Martin Rørdam.

Fjerner aldringstegn

Rørdam er spesiallege, og har spesialistutdannelse fra hudavdelingen ved St Olavs Hospital og Universitetet i Madrid, der han også jobber som hudlege og forsker. Her i Trondheim er han alene om å bruke to typer avansert laserteknologi, som går under betegnelsene Sction BBL Forever Young og eCO2 Fraksjonert CO2 laser. Førstnevnte kan ifølge Rørdam fjerne aldringstegn som blodkar og pigmentflekker, forbedre hudtonen og fjerne fine rynker. Behandlingen skal også være effektiv mot hudsykdommene couperose og rosacea. 
– Behandlingen kan brukes på ansikt, hals, bryst og hender, og gir ingen nedetid. For optimal trenger man fra tre til fem behandlinger, sier Rørdam.

Kraftig laserbehandling

For å redusere dypere rynker og fine linjer, arr eller kviser, sverger mange ifølge hudlegen til behandling med fraksjonert laser. Dette er en kraftigere behandling som skal gi et bedre klinisk resultat. Kraftigere behandling betyr også lengre helingstid. 
– En vil få små skorper tre til fem dager etter behandling. Deretter vil man oppleve en eksfoliering, som varer i ytterligere fem til syv dager. Huden vil være rødere enn normalt over en periode på to til seks måneder, og full effekt av behandlingen kommer først etter den tid, forklarer Rørdam. 
Fraksjonert laser kan også forbedre ujevn hudtekstur og pigmentering. 
– Huden fornyes og det dannes nytt kollagen. Denne prosessen skjer gradvis i en lengre periode etter behandlingen, sier han.

Lite bivirkninger

Lurer du på om laserbehandling gjør vondt, kan hudlegen berolige med følgende:
– Det varierer litt på typen laser som brukes. For at det skal virke må det av og til gjøre litt vondt, men smerten kan unngås med bedøvelse eller kulde, der man har innebygget kjøling på laseren. Brukt riktig er det lite bivirkninger, men som med all behandling er det alltid en liten risiko, sier Rørdam.

Radiobølger mot fett

Klinikken utfører også behandling med radiobølger, der huden eller fettvevet varmes opp slik at huden gradvis strammes. 
– Denne har blitt meget populær. Det er ingen nedetid, og man er kun rød i huden i cirka en times tid etterpå. Det kreves cirka fire til seks behandlinger for optimal effekt, avhengig av utgangpunktet, opplyser Rørdam, og legger til at Gwyneth Paltrow er en svoren tilhenger.

Utvider tilbudet

Han tror behandlingen er blitt så populær fordi man unngår at huden blir sår, og man kan gå rett på jobb etter behandling. Samme maskin kan også brukes til ikke-kirurgisk fettfjerning ved at man varmer opp fett og hud på større områder slik som magen. 
– Behandlingen er meget effektiv på de som har litt løs hud på magen og litt fett etter fødsler, og for de som sliter med å få vekk litt fett på magen, opplyser Rørdam. 
Fett kan også fjernes ved hjelp av såkalt kryolipolyse, der man bruker kulde til å kjøle ned fettvevet til null til minus fem grader celsius. Etter en behandling skal 25 prosent av fettvevet forsvinne. Rørdam forteller at tilbudet om ikke-kirurgisk fettfjerning vil bli utvidet i løpet av høsten. 

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: IN magasinet & Dr Rørdams Klinikk

Følg IN magasinet på Facebook