Hjem » Hjem & fritid »  Femte generasjon Audi A4 endelig på markedet

Femte generasjon Audi A4 endelig på markedet

Audi A4 Limousine og A4 Avant kommer ut på det Norske markedet i november. Mer teknikk, mer komfort, mer sportslighet og mindre vekt er viktige nøkkelord. Nye Audi A4 har blitt større og fått mer utstyr, men er opptil 120 kilo lettere enn forgjengerne.

Audi A4 Avant

Med smale frontlys og et sportslig design er det ingen tvil om at dette er en Audi A4. Designet er oppdatert, og det er lagt vekt på skarpe linjer. På grunn av de tydelige horisontale linjene fremstår bilen som lav og bred, noe som understreker det sportslige utseendet. Samtidig er den full av teknikk og innovasjon som tidligere har vært forbeholdt de større Audi-modellene. Interiøret er stilrent og oversiktlig, mye likt som i nye Audi Q7. Også her går de skarpe, horisontale linjene igjen.

Større og Lettere

Audi A4 har vokst med 2,5 centimeter i lengden, og bredden har økt til 1,84 meter. Akselavstanden har også økt. Likevel er den lettere. Dette er gjort mulig ved å bruke lettere materialer som aluminium og tynnere plater av sterkere stål. Dette sørger også for økt sikkerhet. Med sine 1320 kilo er nye Audi A4 1.4 TFSI en av de letteste i sin klasse. Den er også best i klassen på luftmotstand, og sammen med vekten gjør dette nye A4 til en mer økonomisk bil. De økte målene merkes innvendig med mer romslighet. Bagasjerommet i nye A4 Avant rommer nå 15 liter mer enn forrige generasjon. Det utgir 550 liter og 1510 liter om baksetene legges ned.
Det er en rekke nye førerassistentsystemer i nye Audi A4. Også her er mye hentet fra nye Audi Q7, for eksempel den nye adaptive cruise controlen med egen køkjøringsassistent. I hastigheter opp til 65 kilometer i timen vil bilen styre selv så lenge oppmerkingen og trafikken tillater det.
I tillegg til A4 Limousine og A4 Avant, har Audi også kommet med tre nye sportsbiler:

Audi A4 Limousine

Nye Audi RS3 Sportback

Under panseret til denne modellen finner du en flere ganger prisbelønnet motor som nå yter 367 hestekrefter og får bilen opp i en topphastighet på 280 kilometer i timen. Fra 0 til 100 kilometer i timen, bruker den kun 4,3 sekunder, noe som er 0,3 sekunder raskere enn forgjengeren.
Designet på nye RS3 er like sportslig som ytelsene. Store luftinntak, en kraftig støtfanger og svart høyglans singelframegrill innrammet i matt aluminium, gir bilen et mer aggressivt uttrykk enn resten av A3 familien.

Audi S8

Ny utgave av Audis flaggskip; Audi S8 plus

Med 605 hestekrefter, 85 hestekrefter mer enn den forrige S8, kommer denne bilen opp i en toppfart på 305 kilometer i timen, og gir den en akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen på kun 3,8 sekunder.
Audi S8 Plus er en stor limousin som er både luksuriøs og sportslig. Designet skiller seg fra forrige generasjon og flere av detaljene, for eksempel spoileren på bakluken, speilhusene luftinntakene og frontspoileren kan leveres i karbon. Den har en matt sort singelframegrill, mens andre elementer er i sort høyglans. Sort skinn, alcantra, røde kontrastsømmer, aluminium og sort klaverlakk tilfører luksus til det sportslige interiøret.

Audi R8

Andre utgave av Audi R8

Toppversjonen av bilen, Audi R8 V10 plus, gjemmer på hele 610 hestekrefter. Den kommer opp fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,2 sekunder og den når toppfart ved 330 kilometer i timen. Bilen kan brukes like godt på bane som landevei og kan brukes både som supersportsbil og til hverdagsbruk.
Til forskjell fra første utgave som kom på markedet i 2007, har denne kraftigere motor, den er raskere og inneholder mye ny teknikk. Bilen har blitt 4 centimeter bredere, men har ellers beholdt målene fra forrige generasjon. Med det har proporsjonene blitt enda mer sportslige.
Også på interiøret ser man at dette er en supersportsbil. Det har mange likhetstrekk med racingbiler, for eksempel kan mange av funksjonene styres fra nye betjeningselementer på rattet. I likhet med utsiden av bilen, er designet på interiøret preget av rene, skarpe linjer.

Lyst til å ta en titt?

Det er altså mye nytt og spennende fra Audi denne høsten, og om du vil ta en nærmere titt kan du besøke Møller Bil på Tunga i Trondheim. Her kan du få eksperthjelp av flinke fagfolk i freshe, luftige lokaler.

Tekst:Jenny Andersen | Foto:Audi