Hjem » Oslo » Mat & drikke »  Feiring av livet

Feiring av livet

Med en innbydende uteservering med egen grill, kulinariske opplevelser, byens største utvalg av akevitt og det yrende folkelivet på brygga rett utenfor dørene er Café Sorgenfri det perfekte stedet å nyte varme sommerdager.

Café Sorgenfri har holdt til midt i smørøyet av Aker Brygge siden 2003, og lever virkelig opp til sitt motto om å være et sted som feirer livet. Med en avslappet og uformell atmosfære kan man nyte en helaften sammen med gode venner og kolleger eller stikke en tur innom før eller etter kinobesøket. Her kan man senke skuldrene og la seg friste av en spennende meny bestående av tradisjonelle matretter med en moderne vri i fantastiske omgivelser.

Innendørs sørger det maksimalistiske interiøret med hvite duker, antikviteter og morsomme detaljer for en lekende og lun atmosfære, mens den store uteserveringen med egen grill gir den perfekte rammen rundt lange sommerkvelder. Og er man i det musikalske hjørnet er man velkommen til å benytte pianoet som står ved baren.

Article image

Utendørsgrill

Café Sorgenfri har alltid hatt høyt fokus på mat og drikke, og kan tilby en rekke kulinariske opplevelser. De har flere kjente signaturretter som blant annet Wienersnitzel, og har du ikke smakt blåskjellene deres som går for å være byens beste, anbefales det å kjenne sin besøkelsestid! I sommer kan de dessuten tilby deilige grillretter tilberedt på utendørsgrillen og som er garantert å friste selv de mest kresne blant oss.

Den store utendørsgrillen er ny av året og vil garantert bli et populært innslag på bryggekanten i sommer. Administrerende direktør Helene Skjenneberg forteller at sammenhengende bar og grill utendørs er et helt unikt konsept, og vil sørge for både atmosfære og fantastiske smaksopplevelser.
– Vi ønsket å satse sterkere på grillretter. Sammen med våre leverandører ser vi at grill er i vinden, og det er veldig spennende å være med på denne utviklingen. Vi er hele tiden opptatt av å fornye oss og synes det er gøy å tilby noe nytt til både gamle og nye gjester. Når ettermiddagssolen kommer er det alltid mye liv og røre på Café Sorgenfri, og med den stilrene og moderne utendørsgrillen flytter vi også kjøkkenet ut og med solen som steker og flammene som spruter kan vi love en helt unik stemning. Og kokken vil sørge for spennende smakskombinasjoner med både klassikerne og nye innslag.

Article image

Akevittmeny

Mange forbinder kanskje akevitt med julemat og drikker gjerne vin til maten resten av året. Hos Café Sorgenfri finner du byens største utvalg av akevitt, og tar man turen innom og smaker på en av deres menyer med øl og akevitt sammen med utvalgte retter skjønner man raskt at man kanskje har undervurdert akevitten. De har nå innledet et samarbeid med Arcus for å kunne satse enda sterkere på akevitt, og har dessuten sjefsdestillatør Halvor Heuch med på laget som kvalitetssikrer.
– Mat og drikke har alltid stått i sentrum her på Café Sorgenfri, forteller Helene.
– Menyen er basert på danske og norske mattradisjoner, og her har akevitten alltid stått sterkt. Den er en del av den norske kulturen, og med en ny og innovativ barmeny ønsker vi å bringe akevitten ut til et bredere publikum og til enda flere generasjoner.
I tillegg til det store utvalget du finner på barkartet både i baren, innendørs og på uteserveringen, kan de også friste med flere retter tilberedt med akevitt. Både i sauser og marinader gir akevitten en helt spesiell og uimotståelig smak som bare må prøves! De har også spesialimporterte akevitter som du ikke finner andre steder enn på Café Sorgenfri og en egen kelner som står klar til å guide deg gjennom akevittens verden om du ønsker å prøve nye smaker.
– Akevitt er som en uslepen diamant, og det finnes utrolig mye spennende i utvalget. Vi merker en økt interesse, og det er dessuten stadig flere som får øynene opp for hvor anvendelig den er til mat.
Og når høsten kommer og det begynner å bli på tide å trekke innendørs til lune og varme lokaler, så vil det fremdeles være mulig å nyte smaken av fantastiske grillretter hos Café Sorgenfri. Helene kan nemlig avsløre at de også er i ferd med å bygge en grill innendørs i restauranten, som en forlengelse av baren.
Enten du vil nyte kvelden innendørs eller slappe av i en av de deilige sittegruppene utendørs er du garantert en hyggelig stund på Café Sorgenfri. Her blir du alltid møtt av blide og hyggelige servitører, og du kan la deg friste av en meny som tilbyr uforglemmelige matopplevelser!

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Mona Gullstein & Cafe Sorgenfri