Hjem » Bergen »  Fargerik eleganse for føttene

Fargerik eleganse for føttene

De 88 fargerike skoene i butikkvinduet til Noë Bergen høster mange smil fra gaten. Bergenserne klarer knapt å skjule sin begeistring for den nye skobutikken.

– En av de første dagene fikk jeg en klem fra en tilfeldig kunde. Hun var så glad for at en skobutikk som dette var åpnet i Bergen, smiler daglig leder, Agnes Rostrup Van Deun.
    1. november åpnet hun Skandinavias første rendyrkede Noë-butikk. Merket er tilgjengelig i ulike skobutikker, men det finnes bare fem merkeforretninger i verden. Hittil har responsen vært overveldende.
– Jeg ser folk smile når de får øyne på sko i 88 ulike farger i butikkvinduet vårt. Folk har oppdaget oss i rekordfart. Jungeltelegrafen har gjort sitt, sier butikkeieren.

Klassiske sko i regnbuens farger

Etter 21 år i utlandet, bestemte Agnes seg for å reise til hjembyen for å starte egen forretning. Valget falt på Noë, som er et belgisk merke med håndlagde sko og håndvesker. Alle produktene er produsert i Italia.
– Ikke bare er utvalget av farger stort. Skoene er av skikkelig god kvalitet og klassisk stil. Her får man mye igjen for pengene, forteller eieren.
    Butikken holder til i Twisted Sister sine gamle lokaler i Vestre Torggate 6.

Agnes Rostrup Van Deun håper bergenserne husker å handle i de små butikkene i sentrum, slik at butikker som hennes har mulighet til å konkurrere mot de store kjøpesenterne. Foto: Janne G. Sørgulen

Finn din komforthøyde

Merket består av en klassisk standardkolleksjon, men har også egne sko for de ulike sesongene. Her finner du både skoletter og pumps, med en rekke ulike fasonger og høyde på hælen.
– Det er mange fester som har blitt ødelagt på grunn av fine, men dårlige sko. Skoene fra Noë har på sin side en utrolig god komfort, sier Agnes og legger til:
– Et viktig poeng er også at vi kan bestille sko i størrelser som gjerne er vanskelig å få tak i, være seg for små eller store føtter.

Vurderer flere butikker

Om skobutikken blir en vellykket satsning, er ikke Agnes fremmed for å åpne flere.
– VI får se hvordan forretningen går på lengre sikt. Går det bra, kan det absolutt være aktuelt å starte butikker i andre deler av landet, bekrefter hun.

Tekst: Janne G. Sørgulen janne.sorgulen@gmail.com | Foto: Noë & Janne G. Sørgulen

Følg IN magasinet på Facebook