Hjem » Oslo »  Fargerik & annerledes kjøkkenbutikk

Fargerik & annerledes kjøkkenbutikk

Du merker det i det du kommer inn dørene hos Kjøkkenarkitektene på Skøyen at dette er en kjøkkenbutikk litt utenom det vanlige. De mange utstillingene er fargerike og med en rekke spennende detaljer og løsninger. Drømmer du om et kjøkken som er tilpasset akkurat dine behov samtidig som det skiller seg litt ut så anbefales du å ta turen innom Kjøkkenarkitektene i Messepromenaden!

I de fleste hjem er kjøkkenet husets viktigste rom. Her samles vi til både hverdag og fest. Planlegger du å pusse opp kjøkkenet er du nærmest garantert å få ny inspirasjon etter et besøk hos Kjøkkenarkitektene på Skøyen. Fordelt over to etasjer finner du flotte og inspirerende utstillinger fra Designa og Smedstorp.
Kjøkkenarkitektene har en rekke underleverandører, men det er Designa og Smedstorp som er deres hovedleverandører og de som blir vist frem i butikken. De to skandinaviske leverandørene har litt ulik stil og utfyller hverandre perfekt. Første etasje er forbeholdt den danske kjøkkenprodusenten Designa og de flotte utstillingene gjør det enkelt å se for seg kjøkkenet i ens eget hjem.
– Designa er store på moderne kjøkken, samtidig som de også har noen klassiske og en del trekjøkken i sortimentet. Det er et veldig prisgunstig merke, men selv om de ligger i et lavere sjikt prismessig så er de kvalitetsmessig på høyde med de andre leverandørene jeg har. Designa har et litt snevrere sortiment noe som gjør at de kan holde prisene nede, sier innehaver Elisabeth Schwabe.
Den andre hovedleverandøren, Smedstorp, er en svensk familiebedrift som har lagd kjøkken siden 1945 og Kjøkkenarkitektene er eneforhandler for merket her i Norge. Siden Smedstorp er en liten fabrikk har man mye større frihet i forhold til å spesialbestille etter mål. De skreddersyr kjøkken på bestilling, blant annet sprøytemaler de alle frontene sine for hånd. I utvalget finner du kjøkken i både klassisk og mer moderne stil.

Tid for farger

Elisabeth har lang fartstid innen kjøkkenbransjen og da IN magasinet tok turen innom Kjøkkenarkitektene hadde hun nettopp vært på den store kjøkkenmessen i Milano.
– Det var utrolig inspirerende. Det er tydelig at Europa definitivt er ferdige med hvite kjøkken. Det eneste «hvite» kjøkkenet jeg så der nede var ett i kleberstein. Ellers var det mye dype og mørke farger, i både blått, grønt og rosa. Og vi har akkurat fått inn nye fronter fra Designa med en rekke kule mørke farger. Vi ser at nå begynner folk å få sansen for mer farger her i Norge også og det er utrolig morsomt når folk tør å bruke litt farger på kjøkkenet og ikke bare på veggene. I tillegg går det mye i tre og da gjerne mørke tresorter som teak, valnøtt og røkt eik.
Kjøkkenarkitektene har også fronter i Fenix laminat. Overflaten er helt matt noe som gir en utrolig lekker effekt. Med Fenix laminat unngår du dessuten fingermerker på kjøkkeninnredningen.
– I tillegg har vi linoleumsfronter som er veldig populære. Linoleum er et bærekraftig materiale som er fint å bruke. Hvis det får en liten ripe reparerer det faktisk seg selv. Med over 500 ulike fronter å velge mellom og leverandører som i tillegg kan male frontene i akkurat den fargen du ønsker skal det godt gjøres å ikke finne en front du liker her.

70- og 80-tallet er tilbake!

Elisabeth forteller også at det på messen i Milano var mye retro-kjøkken inspirert av 70- og 80-tallet.
– Jeg så til og med kjøkken med skrå overskap, sier hun med et smil.
– Det var fargerikt, retro og fremdeles med et litt industrielt preg med store, tunge benkeplater. Det var mye benkeplater i marmor og da med synlige årer. Mange hadde også brukt litt fargeklatter som gule eller oransje lamper og detaljer.
Under messen lanserte dessuten italienske SMEG sin nye limited edition kolleksjon, Sicily is my love. Både kjøleskapene og andre kjøkkenapparater fra SMEG har nærmest blitt designklassikere og det er all grunn til å tro at begeistringen bare blir større når de nå lanserer den nye kolleksjonen som er et samarbeid med Dolce & Gabbana. De fantastiske fargene og mønstrene er designet av det store motehuset og henter inspirasjon fra nettopp Sicilia. Det er kun utvalgte forhandlere som får lov til å selge denne kolleksjonen og Kjøkkenarkitektene på Skøyen er en av de.
– Hvert produkt er håndmalt og helt unikt. I dag er det jo mye store åpne rom og istedenfor å gjemme bort kjøkkenet er det ofte bedre om man behandler det som et møbel og fremhever det med spreke farger. Og da er jo denne serien fra SMEG helt perfekt, avslutter Elisabeth.
I tillegg til å designe kjøkken tar også Kjøkkenarkitektene på seg større prosjekter hvor de hjelper til med gulv, farge- og materialvalg i husets øvrige rom. Dermed kan du få et helhetlig hjem med en rød tråd som binder det hele sammen!

FAKTA: Kjøkkenarkitektene

• Adresse: Messepromenaden 1, 0279 Oslo (vis a vis Joe & The Juice)
• Telefon: 24 11 61 00
• E-post: post@kjokkenarkitektene.no
• Webside: www.kjokkenarkitektene.no
• Facebook: www.facebook.com/kjokkenarkitektene

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein, Kjøkkenarktitektene og Produsentene
 

Følg IN magasinet på Facebook