Hjem » Bergen » Helse & velvære »  Farger, dufter & velvære

Farger, dufter & velvære

Provence! Bare navnet er nok til å sette sansene i høygir. Dette franske området har alt! God mat, vin, arkitektur, sol og vakker natur. Stedet danner dessuten opphav for den deilige hudpleieserien L’Occitane. Kall den gjerne essensen av Provence. 

Selv setter jeg turen mot Provence hver eneste sommer. Og bare en liten duft av L’Occitanes produkter hensetter meg til late dager og det gode liv. Det hersker imidlertid liten tvil om at L’Occitane er mer enn bare minner og fornemmelser. Dette er produkter av uovertruffen kvalitet.

Planter og hudpleie

Historien begynte i Provence i 1976. Franskmannen Olivier Baussan hadde lenge latt seg inspirere av de gamle tradisjonene fra Provence og landene rundt Middelhavet. Han ønsket nå å realisere drømmen om å utvikle en egen serie dufter og hudpleieprodukter. De skulle være naturlige, autentiske, effektive og innbydende. Resultatet ble L’Occitane
    Da som nå er produktene basert på naturlige råvarer. Hver hovedingrediens er økologisk og produktene er et resultat av grundig forståelse og bred kunnskap om plantenes iboende krefter og egenskaper.
Mer enn noen andre har L’Occitane klart å forene natur og forskning ved å følge prinsippene for plante- og aromaterapi. Ekstraktene og oljene som utvinnes har en sporbar opprinnelse og alle produktene er dermatologisk testet. 
    Med årene er L’Occitane blitt en omfattende serie. Den skjønne håndkremen har fått kultstatus. Videre finnes mykgjørende leppepomader, deilige såper, parfymer, kremer for kropp og ansikt, dusjoljer og luftfriskere.

Sheasmør – det grønne gull

En av hovedingrediensene som brukes i en hel serie er Sheasmør. Fremstilt av Sheanøtten er den rik på vitamin e og gjør underverker for tørr hud. 
    Særlig vinterstid er dette et fantastisk produkt. Er man ekstra tørr anbefaler undertegnede boksene med rent Sheasmør. Det kan føles litt tykt, men varmer du det opp mellom hendene får det en deilig konsistens. Smør det inn på albuer, føtter eller hender. Resultatene er umiddelbart synlige. 
    En annen av undertegnedes favoritter er serien Almond. Mandler, som er hovedingrediensen, dyrkes og høstes av lokale og erfarne bønder i Provence. Der-etter blir de nøye sortert; for bare de beste mandlene blir brukt i produksjonen. 
De ulike kremene og oljene dufter delikat, og har i tillegg mandelens fuktighetsgivende og nærende egenskaper. De har også en lett oppstrammende effekt og forbedrer elastisiteten i huden. Selv har jeg alltid minst to av disse produktene på badehyllen. Kroppsskrubben og dusjoljen er jeg ganske enkelt avhengig av. Det samme er mange andre jeg kjenner.

Kroppen er viktig; det samme er ansiktet

Serien Immortelle, oppkalt etter «evighetsblomsten» som aldri visner, har – som navnet tilsier – unike egenskaper. Den har mange av de samme kjennetegnene som planten serien nettopp er utvunnet fra. Selv flere år etter at blomsten er plukket beholder den sin form og sin nydelige farge. Transformer disse egenskapene til en lotion og man har en perfekt anti-age serie. Det er ikke av ingen grunn denne kremen er brisbelønnet for sine anti-age egenskaper.
Immortelle tilbyr både renseprodukter og fornyende og stimulerende behandlingsprodukter til dag og natt. Den passer ekstra godt til voksne kvinner med en hud som har begynt å vise tegn på aldring.

Mening til morgendagen

I tillegg til å være et veldrevet selskap fronter også L’Occitane medmenneskelige verdier.Helt siden starten har de vært trofaste mot sine verdier; ekthet, respekt og solidaritet. Grunnleggeren Olivier Baussan går foran med et godt eksempel når det gjelder å utføre dette i praksis, og den samme filosofien er dypt forankret i L’Occitane. 
    Etter å ha støttet ulike prosjekter innen utviklingsarbeid i mer enn tredve år, etablerte L’Occitane i 2006 en egen stiftelse med to hovedformål. Det ene er støtte av kvinner i Burkina Faso, det andre er et verdensomspennende prosjekt for å bekjempe og forebygge blindhet. Så langt har dette arbeidet ført til at mer enn 15.000 kvinner i Burkina Faso er blitt økonomisk uavhengige. Likedan har mer enn en halv million mennesker mottatt behandling eller oftalmologisk helsesjekk. 
    Olivier Baussan har heller ikke glemt stedet hvor L’Occitane har sin opprinnelse. Han støtter derfor flere prosjekter for å bevare naturen i Provence. For L’Occitane er Provence – på sitt beste.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: L’Occitane

Følg IN magasinet på Facebook