Hjem >  Fargepalett: Høst

Fargepalett: Høst

Kamel, plomme, flaskegrønn og burgunder er alle slagkraftige trendfarger i høstens motebilde, det er bare naturlig at disse nyansene også farger moteetasjen i Byporten denne sesongen.

Kjøpesenteret i hjertet av Oslo kickstarter motehøsten den 26. september, da byr senteret på en motevisning fullpakket av høstens nyheter. Senterets butikker vil vise frem sine kolleksjoner, med innbydende farger, varme strikkeplagg, sko, vesker og kanskje noen overraskelser. Motevisning vil garantert gi deg inspirasjon til din egen høstgarderobe.

Moteetasjen

Moteetasjen befinner seg i andre etasje i Byporten. Her finner du klesbutikker som Høyer, DAY Birger et Mikkelsen og Fine ting, samt skobutikker som Grændsens Skotøimagazin, Chica og Lille Vinkel Sko. Heller ikke barna er glemt, butikkene Minimin og Name it satser på søte kvalitetsklær for de aller minste.
Byporten har blitt hjem for flere nye butikker dette året, VILA clothes er det aller siste tilskuddet som åpnet en delikat flagship-store tidligere denne måneden. b.young har vært på huset i mange år, men har nå utvidet og pusset opp butikken som er en flagship-store. Slike flaggskip-butikker er i vinden både nasjonalt og internasjonalt, og gir kunden en bedre shoppingopplevelse.

Høstens trender

En rask tur rundt i moteetasjen og det er liten tvil om hvilken sesong som nå venter oss, typiske høstfarger, ullgensere og store skjerf dominerer i butikkvinduene. Spesielt lag- på lag-stilen med store ullgensere- og skjerf er populært i høst. Også sko og vesker er viktig i motebildet, mens annet tilbehør får mindre plass enn i tidligere sesonger, kan de fortelle oss hos Høyer. Vi hører med et knippe butikker hva som er i vinden de neste månedene, det er tross alt de som er ekspertene.

Camilla Risøe

Camilla Risøe er en butikk som mange Byporten-kunder har et kjært forhold til.
Hva er den viktigste trenden hos dere i høst?
– Flaskegrønn er en av de riktigste fargene du kan kle deg i i høst, dette er en farge som passer den skandinaviske kompleksiteten godt. Kamelfarger og plomme er også blant sesongens toneangivende farger, i tillegg selger vi mye strikk og store skjerf.

Oxholm

Oxholm er butikken for den kvalitetsbevisste kvinnen som bryr seg mer om kvalitet enn trend.
– Det som kjennetegner denne sesongen er det store spennet i farger, og det at det ikke finnes noen bestemt trend. 70-talls-tendensen med pologensere og bukser med flair er likevel markant. Vi satser heller på kvalitetsplagg med fine snitt og gode stoffer enn typiske trender.

Next to Nothing

Next to Nothing byr på lekkert undertøy i de fineste stoffer, BH-er i alle størrelser og Wolford strømper til alle anledninger. Men de vet også å overraske.
– Hos oss kan den treningsglade finne undertøy for treningshøsten, en nyhet for sesongen er en sports-BH med vattering fra Shock Absorber. Denne modellen har vært etterspurt lenge, og kommer til å bli populær.

Chica Sko og Vesker

Denne sesongen er både sko og vesker inn som aldri før, og Chica er ekspert på begge.
– Vi designer mange av skoene våre selv, og de håndlages på fabrikk i Spania med italiensk lær. Spesielt for denne sesongen er sko med tyngre såler, og joggesko som er litt jålete. Det er mye blått ute og går, og de spisse tuppene er fortsatt populære. Chica har også vesker som matcher skoene.

byTiMo

Kjendisfavoritten er en relativt ny butikk i Byporten, men byTiMo har allerede funnet seg godt til rette med et vakkert interiør som matcher kolleksjonene.
– Hos oss består sesongens kolleksjon av klassiske høstfarger. Vi har mye mønstrede plagg inspirert av fransk vintageporselen. Kjolene våre er allsidige i bruk, og høstens mest populære plagg.

Desigual

Den spanske motefavoritten Desigual er også en nykommer i Byporten. De vet å kjenne sin kundegruppe.
– Nytt av høsten er at vi får inn mye blått og gult, ellers kjører vi ikke trender som andre merker, vi har vår egen «look» for kunder som kjører sin egen stil og har sin egen greie. Kjoler og topper er våre mest populære plagg.

Tekst & foto: Lene Haugerud

Følg IN magasinet på Facebook