Hjem » Mat & drikke »  Eyvind Hellstrøm lanserer egen akevitt

Eyvind Hellstrøm lanserer egen akevitt

7. september lanserte Eyvind Hellstrøm sin egen akevitt i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Produktet som heter Hellstrøm Aquavit er et prosjekt mellom Eyvind Hellstrøm og importøren Moestue Grape Selections. Hellstrøm Aquavit er en norsk akevitt produsert hos K.G. Puntervold i Grimstad.

Bakgrunn for prosjektet

Eyvind er forkjemper for norske tradisjoner og råvarer og ønsket å bidra med en egen akevitt: «Akevitt er en viktig del av norsk mattradisjon og en drikk som skal nytes i felleskap. For meg er akevitt et fantasisk følge til mat», sier Hellstrøm til IN magasinet.

Produktet

Hellstrøm Aquavit er en fruktig og aromatisk akevitt som er mild og rundi munnen, med lang ettersmak. Eyvinds mål var å lage en elegant akevitt hvor sitrus dominerer smaksbildet og hvor karven er mindre fremtredende enn i de tradisjonelle akevittene. 
«Jeg ønsket å lage en frisk akevitt som passer til mange ulike matretter. Personlig synes jeg at mange akevitter domineres for mye av karve, så jeg ønsket å lage enmer sitrusdrevet stil», sier Hellstrøm. Hellstrøm Aquavit anbefales til norske tradisjonsretter som fårikål, torsk, lutefisk, rakfisk, sild, pinnekjøtt, ribbe og smalahove.  
«De fleste nordmenn drikker akevitt i jula, men sannheten er at det er en drikk som passer veldig godt til mange ulike retter. Jeg anbefaler gjerne akevitt til et bugnende krepsebord eller grillmat. En spennende kombinasjon er også akevitt sammen med franske oster som for eksempel Münster», kommenterer Hellstrøm.

Produksjon

Hellstrøm Aquavit er laget av nøytral potetsprit, slik tradisjonen for norsk akevitt tilsier. Videre er destillatet lagret på 500 liters sherryfat som er brukt til oloroso-produksjon. Krydderdestillatet er Hellstrøms egen resept og inneholder blandt annet karve, anis, stjerneanis, sitrus, appelsin, fennikel, koriander, einebær og paradiskorn. Akevitten er lagret minimum 12 måneder på fat av ulik alder for å oppnå kompleksitet. 
Hellstrøm Aquavit koster 379,90 kroner og er tilgjengelig i alle landets Vinmonopolbutikker. Artikkelnummer på Vinmonopolet er 9957701

Samarbeidspartnere

Moestue Grape Selections er vinimportør og har tidligere lansert to viner i samarbeid med Eyvind Hellstrøm. Akevitten er produsert hos K.G. Puntervold i Grimstad som er en av tre akevittprodusenter i Norge. Flasken er designet av Henrik Olssøn og Erika Barbieri fra det premierte designfirmaet OlssønBarbieri i Oslo. 

Tekst: Roger Norheim / visuellemagazine | Foto: Stian Broch