Hjem » Interiør & design »  Et personlig preg på hjemmet

Et personlig preg på hjemmet

Enten du planlegger å fornye hjemmet ditt eller bare er på utkikk etter ny inspirasjon anbefales du å ta turen innom Decoré på Frogner. Interiørbutikken i Bygdøy Allé er som et lite skattekammer å regne. Her finner du et bredt utvalg av tekstiler og møbler som garantert vil gi hjemmet ditt et unikt og personlig preg!

Decoré holder til i hyggelige lokaler i Bygdøy Allé 70. Forretningen åpnet dørene i desember 2015 og kan dermed snart feire to års jubileum. Men innehaver Anne Marie Greve har over ti års erfaring med interiør og spesielt tekstiler. 
– Utgangspunktet for butikken var min lidenskap for tekstiler, forteller hun. 
– Jeg har alltid elsket å jobbe med tekstiler. De er med på å høyne det visuelle inntrykket i et rom, samtidig som de gir bedre akustikk, lunhet og ro. Etter noen år hvor gardiner har vært helt ute er det hyggelig at folk nå har gjenoppdaget verdien av å ha tekstiler i hjemmet. Gardiner er nå tilbake for fullt og internasjonalt ser vi at til og med frynser og pomponger nå er tilbake. Og fra ikke å ha gardiner i det hele tatt så skal det nå gjerne være metervis med tekstiler og helst i mørkere farger.
Hos Decoré finner du tekstiler fra internasjonalt anerkjente leverandører som alle er kjente for god design og høy kvalitet. Blant annet kan de friste med tekstiler fra tyske Zimmer + Rohde. Dette er en familiebedrift som kan skilte med en 120 år lang historie. Zimmer + Rohde er kjent for en kontinental stil med moderne mønster og ensfargede tekstiler i et stort utvalg av kvaliteter. En annen populær leverandør hos Decoré er engelske Hodsoll McKenzie som vektlegger naturmaterialer i myke og avdempete farger.

Det lille ekstra

Ønsker du en litt herskapelig stil som minner om italienske palazzoer så fører Decoré også tekstiler fra Ardecora. 
– Ardecora er herskapelig og glamorøs med vakre tekstiler i mye silke og lin med broderier og ornamenter. Amerikanske Travers er også et populært merke hos oss. De har høy kvalitet på lin og bomull, og en kreativ bruk av mønstre. Foretrekker man mer farger og lekne mønstre så har vi franske Etamin. De bruker gjerne eksotiske kilder som inspirasjon og deres tekstiler gir mange muligheter for å skape et hjem med en personlig stil. En annen fransk leverandør vi fører er Misia hvor alle kolleksjonene er inspirert av livet til en kvinne som levde på 20-tallet og hennes reiser verden rundt. Deres siste kolleksjonen har hentet inspirasjon fra eldgamle japanske mønsterteknikker. Det er en morsom leverandør å jobbe med som har det lille ekstra.
Det brede utvalget av tekstiler sørger for at det er noe for enhver stil og prisklasse, enten du er på utkikk etter noe nytt til hjemmet, kontoret eller hytten. 
– Britiske Voyage Decoration har et bredt, men unikt designutrykk inspirert av naturen og britiske tradisjoner. Myke akvareller og tegninger skapt i eget studio blir som mønstre på britisk vevd bomull, lin og ull til unike puter og tekstiler. Ofte kommer deres skotske røtter til uttrykk gjennom bruk av ull og rutemønstre, men de har også en moderne linje med inspirerende og innovative design. En spennende nyhet i år kommer fra den engelske leverandøren Blendworth. De har innledet et samarbeid med porselensprodusenten Wedgwood hvor de har brukt deres arkiver for å lage tekstilkolleksjoner. Resultatet har blitt utrolig morsomt og det har vært en stor suksess. Det siste tilskuddet her hos oss er KA International som har tekstiler til både gardiner og egne møbler noe som gir muligheten for et helhetlig uttrykk.

Uforpliktende hjemmebesøk

Investerer du i kvalitetsgardiner er det noe du har glede av i mange år. Over tid blir det heller ikke så mye dyrere enn impulskjøp man kanskje ender opp med å skifte annethvert år. Men det er ikke alltid like enkelt selv å se hva som passer best i ens eget hjem. Hos Decoré blir du møtt av interiørkonsulenter med lang erfaring og mye fagkunnskap som gjerne hjelper deg å velge tekstiler og møbler som passer best til akkurat ditt hjem. De tilbyr også uforpliktende og kostnadsfrie hjemmebesøk.
I butikken på Frogner finner du også lekre møbler som vil være med på å gi hjemmet ditt et personlig preg. Hovedleverandøren på møbler og interiør er Voyage Maison. 
– Tanken har vært å kunne tilby ting som er litt unike. Dette skal være møbler ikke alle i nabolaget har maken til og som man skal kunne være stolt av å eie. Stilen er både kontinental og engelsk inspirert. Jeg har selv bodd ti år i London og er veldig glad i den engelske stilen, men en mer moderne versjon av den. Jeg prøver også å få inn litt objekter som er iøynefallende, såkalte «statement pieces». Det er gøy å kombinere det klassiske med det overraskende slik at ting ikke blir for forutsigbart. Vi har også lagt vekt på å ha en rikholdig putekolleksjon med puter i mange ulike retninger og stiler. Puter er jo den enkleste måten å fornye et hjem på og her skal man finne alt fra elegante puter med broderier og paljetter til de med farger og mønster, avslutter Anne Marie og ønsker alle hjertelig velkomne til Decoré i Bygdøy Allé!

FAKTA: Decoré

• Adresse: Bygdøy allé 70
• Web: www.decore.no
• Tlf: 22 54 69 00 / 920 22 655
• Åpningstider: Man-fre 10-17 og lør 11-15
• Decoré representerer merker som Zimmer&Rohde, Voyage og Wedgwood at Home som hvert år skaper fabelaktige kolleksjoner som skaper interiørdrømmer verden over.

Tekst & foto: Mona Gullstein